Χιμένεθ: «Πέρσι εμείς ήμασταν ανώτεροι στο πρωτάθλημα και ο ΠΑΟΚ στο κύπελλο»

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος ενώ δήλωσε πως η ομάδα του είναι έτοιμη για τον τελικό κυπέλλου.

Χιμένεθ: «Πέρσι εμείς ήμασταν ανώτεροι στο πρωτάθλημα και ο ΠΑΟΚ στο κύπελλο»

Μιλώντας στην κάμερα της NOVA ο Ισπανός προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ διευκρίνισε πως στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει η έννοια της εκδίκησης.

Για την κατάσταση της ομάδας μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου: "Το ποδόσφαιρο είναι ένα σύνολο συναισθημάτων. Μπορεί να έχεις τα πάνω σου και τα κάτω σου, ανάλογα με τα αποτελέσματα. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να μην επιτρέπουμε σε όλα αυτά να μας επηρεάζουν και να προσπαθούμε να έχουμε μια κανονικότητα. Μας μένει ένας ακόμα αγώνας και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να "κλειδώσουμε" την 3η θέση της βαθμολογίας. Ακολούθως μας μένει ένας μεγάλος αγώνας, ο τελικός Κυπέλλου με την ομάδα παρά τη μη κανονικότητα που έχει καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς είναι κοντά στο να εκπληρώσει έναν από τους βασικούς της στόχους, την κατάκτηση του Κυπέλλου. Για να κλείσουμε τη σεζόν όπως θέλουμε μας μένουν ακόμα δύο παιχνίδια και πρέπει να τα κερδίσουμε".

Για τον τελικό της 11ης Μαΐου είπε: «Δεν θα μπω σε διαδικασία να μιλήσω για το πως χάσαμε τον πρώτο τελικό (σ.σ. το 2017), γιατί θα αρχίζαμε να προκαλούμε. Σε καμία περίπτωση δεν ψάχνουμε για ρεβάνς. Στον δεύτερο τελικό χάσαμε, γιατί ο ΠΑΟΚ έπαιξε πιο συγκεντρωμένα.

Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ρεβάνς, δεν υπάρχει εκδίκηση. Είναι δύο αντίπαλοι που παίζουν ποδόσφαιρο και ο ένας μπορεί να νικήσει τον άλλον. Το να κερδίζεις έναν τελικό χρειάζονται κάποιες μικρές λεπτομέρειες που παίζουν σημαντικό ρόλο και που πολύ συχνά κανείς δεν τις θυμάται αφού το παιχνίδι έχει γίνει. Η ιστορία του ποδοσφαίρου δεν είναι δίκαιη. Βλέπεις μόνο τα αποτελέσματα. Κανείς δεν σκέφτεται τι συνέβη πέρυσι και έγινε ό,τι έγινε. Πέρυσι στο Κύπελλο ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος, εμείς ήμασταν ανώτεροι στο πρωτάθλημα».

Για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό: "Αυτό που πρέπει να έχουμε είναι να υπάρχει πάρα πολύ καλή διάθεση και να παίξουμε όσο το δυνατόν σε μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι. Πρέπει να ξεχωρίζουμε τις δύο διοργανώσεις, τα παιχνίδια. Γιατί τα χουμε μπερδέψει. Και συνέβη και τελευταία αυτό. Στο παιχνίδι με τη Λαμία για το πρωτάθλημα δεν τα καταφέραμε, ενώ με την ΑΕΛ κάποιες αποφάσεις δεν μας βοήθησαν στο τελικό αποτέλεσμα. Πρέπει να έχουμε την απόλυτη διάθεση και την απόλυτη ένταση μέσα στο ματς".