Το παζλ με τους φορ του Ολυμπιακού: Χασάν, Σολδάνο, Γκερέρο, Ντουρμισάι, Μάνος και η «μεταγραφή»

Ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά για το ερυθρόλευκο ρόστερ της νέας σεζόν έχει να κάνει με τους στράικερ της ομάδας. Μπορεί να είναι και εντελώς διαφορετική από την τωρινή, τι ψάχνει ο Ολυμπιακός, τι θέλει ο Μαρτίνς, τι μπορεί να συμβεί.

Το παζλ με τους φορ του Ολυμπιακού: Χασάν, Σολδάνο, Γκερέρο, Ντουρμισάι, Μάνος και η «μεταγραφή»

Οι δύο από τους τρεις σέντερ φορ που έχει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός στο δυναμικό του έχουν συμβόλαια μακράς διάρκειας με την ομάδα. Ο Μιγκέλ Γκερέρο και ο Φράνκο Σολδάνο αποκτήθηκαν από τον Ολυμπιακό με συγκεκριμένους ρόλους και προοπτική, με τον Ισπανό να έχει κάνει αρκετά πράγματα φέτος (ίσως όχι τόσα πολλά όσα θέλουν κάποιοι από τον βασικό για μεγάλο διάστημα κεντρικό επιθετικό του Ολυμπιακού) και τον Αργεντινό να μην έχει δείξει σχεδόν τίποτα στις συμμετοχές που είχε από τον χειμώνα που αποκτήθηκε.

Ο τρίτος είναι ο Αχμέντ Χασάν, ο οποίος στο δεύτερο μισό της σεζόν ήταν άκρως αποτελεσματικός και κάθε φορά που αγωνίστηκε αποτέλεσε εγγύηση για το γκολ, αλλά και για τη συνολική προσφορά του στην ομάδα. Το πρόβλημα με τον Αιγύπτιο είναι ότι δεν ανήκει στον Ολυμπιακό και πως για να συμβεί αυτό (μεταγραφή του από την Μπράγκα) απαιτείται ένα μεγάλο ποσό βάσει της ρήτρας που έχει συμφωνηθεί.

Εάν, λοιπόν, δεν αποκτηθεί ο Χασάν από την πορτογαλική ομάδα και αποφασιστεί να πωληθεί π.χ. ο Γκερέρο (το ΦΩΣ αναφέρει την πληροφορία ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ισπανικό σύλλογο) ή να δοθεί δανεικός για να παίζει περισσότερο ο Σολδάνο, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε το ρόστερ του Ολυμπιακού στη νέα περίοδο με εντελώς διαφορετικούς επιθετικούς σε σχέση με το τώρα.

Αυτό το σενάριο σίγουρα δεν συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες, πολύ απλά διότι ο Πέδρο Μαρτίνς θα ήθελε ξεκάθαρα να μείνει στον Ολυμπιακό ο Χασάν, τον οποίο εμπιστεύεται απολύτως, είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο παιχνιδιού του Γκερέρο (που έβαλε γκολ στο Μιλάνο και στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ, κάνοντας γενικά μια καλή για τα δεδομένα του σε παραγωγή τερμάτων σεζόν σε σχέση με τις προηγούμενές του), ενώ θα ήθελε να δώσει στην προετοιμασία την ευκαιρία στον Σολδάνο να ενταχθεί καλύτερα στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας και να δείξει όσα είχε παρουσιάσει στην Αργεντινή και οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην απόφαση απόκτησής του.

Είναι δεδομένα κι άλλα σημαντικά πράγματα που έχουν να κάνουν με τη συγκεκριμένη θέση και τα μεταγραφικά σχέδια του Ολυμπιακού. Πρώτον ότι αναζητείται σέντερ φορ που θα έχει εμπειρία και την ικανότητα να σκοράρει εύκολα, αξιοποιώντας τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργεί στα παιχνίδια της η ομάδα. Γίνεται προσπάθεια σύμφωνα με τα ρεπορτάζ για τον πολύ ακριβό Αλγερινό Σλιμανί, έχει ακουστεί έντονα (και διαψευστεί πολλάκις) η περίπτωση του Μάρκους Μπεργκ, αλλά είναι βέβαιο ότι - είτε μείνει είτε όχι ο Χασάν - ο Ολυμπιακός θα πάρει σέντερ φορ για Νο1 στην ενδεκάδα.

Επίσης υπάρχει και κάτι ακόμη. Στην προετοιμασία θα είναι παρών ο Δημήτρης Μάνος που θα επιδιώξει να αρπάξει την δεύτερη ευκαιρία την οποία θα έχει στην καριέρα του στον Ολυμπιακό, όσο δύσκολο κι αν φαντάζει αυτή την ώρα κάτι τέτοιο. Αλλά και ο Ολυμπιακός έχει ουσιαστικά «δέσει» έναν από τους καλύτερους επιθετικούς του ελληνικού πρωταθλήματος - και πρόσφατα διεθνή - τον Φιορίν Ντουρμισάι από τον Πανιώνιο. Ένας παίκτης για τον οποίο εδώ και καιρό έχουν ακουστεί από ειδικούς πολύ καλά λόγια σχετικά με την προοπτική να αγωνιστεί με επιτυχία σε μεγάλο κλαμπ. Κι ο Ολυμπιακός δεν θέλει να αφήνει ανεκμετάλλευτες τέτοιες περιπτώσεις.

Υπάρχει ακόμη πολύ «ζουμί» για τη διαμόρφωση του πάζλ των σέντερ φορ του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν. Και δεν είναι καθόλου απίθανο να ολοκληρωθεί η τριάδα των στράικερ αφού ήδη θα έχει ξεκινήσει η περίοδος με τα προκριματικά της Ευρώπης, δηλαδή προς το τέλος του Αυγούστου και όταν θα φτάνει στο τέλος της η μεταγραφική σεζόν. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι με πρωταγωνιστή τον Γκερέρο (και χωρίς Χασάν και Σολδάνο στην εξίσωση) ο Ολυμπιακός είχε εξασφαλίσει το περασμένο καλοκαίρι τη συμμετοχή τους στους ομίλους της Ευρώπης.