Ολυμπιακός: Μην ξεχνάμε την εφορία στην Ελλάδα

Καλό είναι να κρατάμε πάντοτε μικρό καλάθι σε διάφορες μεταγραφικές ιστορίες που ακούγονται για τον Ολυμπιακό, καθώς οι παίκτες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας έχουν συμβόλαια άνω του 1,5 εκ. ευρώ!

Ολυμπιακός: Μην ξεχνάμε την εφορία στην Ελλάδα

Σε μία ομάδα αυτό που προέχει είναι να κρατιούνται οι ισορροπίες στα αποδυτήρια. Ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Για παράδειγμα, όταν ο Ζοσέ Σα ζητάει 800 χιλιάρικα για να μείνει στον Πειραιά και του χρόνου και την ίδια στιγμή ο Σισέ που θα φέρει πρόταση πολλών εκατομμυρίων ευρώ, παίρνει πολύ λιγότερα, είναι κάτι που τίθεται προς συζήτηση...

Βεβαίως, κάθε ποδοσφαιριστής έχει το δικαίωμα να ζητήσει και... 10 εκατομμύρια τον χρόνο. Ο καθένας κοστολογεί τον εαυτό του όσο θέλει. Το ζητούμενο όμως είναι ο τρόπος με τον οποίο θα χειριστεί ο Ολυμπιακός διάφορες τέτοιες υποθέσεις.

Ακόμα και στους μεταγραφικούς «στόχους» θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Όχι γιατί ο Ολυμπιακός δεν έχει τύχη ή δεν παλεύει να φέρει παίκτες από το «πάνω ράφι», αλλά από τη μία το ελληνικό πρωτάθλημα είναι τελευταίο στις επιλογές των περισσότερων και από την άλλη αποτελεί τροχοπέδη η εφορία στην Ελλάδας.

Όταν για παράδειγμα ένας ποδοσφαιριστής έχει ένα συμβόλαιο να μπαίνει ένα εκατομμύριο στην τσέπη του, τότε στην εφορία ο Ολυμπιακός καλείται να πληρώσει άλλο ένα. Αντίστοιχα το το συμβόλαιο των δύο εκατομμυρίων υποχρεώνει τον Ολυμπιακό να πληρώσει άλλα δύο χοντρά-χοντρά στην εφορία κ.ο.κ.

Αναφέρουμε τη συγκεκριμένη παράμετρο, γιατί θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι για να πιάσουν λιμάνι ποδοσφαιριστές τύπου Σλιμανί ή Βαλμπουενά, τότε θα πρέπει να γίνει η υπέρβαση των υπερβάσεων.

Όταν ο Σλιμανί δεν το συζητάει με κάτω από 3 εκ. ευρώ (ίσως να λέμε και λίγα) και ο Βαλμπουενά είπε «όχι» σε πρόταση 3,5 εκ. ευρώ της Φενέρμπαχτσε, τότε πώς μπορούν να έρθουν οι δύο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα; Βέβαια, σε μεταγραφικές περιόδους τα έχουμε δει όλα, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Ακόμα και για τον Μοχάμεντ Ντιαμέ που ξαναγράφτηκε στα ρεπορτάζ. Ο Σενεγαλέζος αμυντικός μέσος της Νιούκαστλ, εκτός του ότι θέλει να παραμείνει στο Νησί (υπάρχει ενδιαφέρον από τρεις αγγλικές ομάδες), εκτός του ότι αν παίξει βασικός σε δύο ματς τότε θα ανανεωθεί αυτόματα το συμβόλαιό του με τις «καρακάξες» για ακόμη μία σεζόν, έχει και ένα συμβόλαιο της τάξης των 2 εκ. ευρώ ετησίως! Συν τοις άλλοις, παίζει σε μία θέση που υπάρχουν ο Γκιγιέρμε και ο Καμαρά. Δηλαδή να πληρώνεις ένα τόσο «βαρύ» συμβόλαιο για να είναι πίσω από τον Γκιγιέρμε ή για να κάτσει στον πάγκο ο Γκιγιέρμε;

Εκτός κι αν έχει έρθει πρόταση για τον Καμαρά και δεν το ξέρουμε. Τότε αλλάζει το πράγμα... Όμως, δεν παύει να μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που έχει ένα συμβόλαιο στα 2 εκ. ευρώ, οπότε θα κοστίσει στον Ολυμπιακό μαζί με την εφορία γύρω στα 4 εκ. το χρόνο και τον Ιούνιο γίνεται 32 ετών. Και μιλάμε για έναν παίκτη με γεμάτη σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ (28 ματς) που έχει ένα καλό όνομα στην Αγγλία. Για να έρθει στην Ελλάδα – ποιος ξέρει; - μπορεί να ζητήσει περισσότερα χρήματα από τα 2 εκ. τον χρόνο.

Δεν είναι λοιπόν τόσο απλά τα πράγματα... Για αυτό υπομονή! Μην τρελαίνεστε με τα ονόματα. Τρία πράγματα προέχουν για τον Ολυμπιακό. Να δει την κατάληξη της υπόθεσης με τον Σα, η υπόθεση του Φορτούνη να τελειώσει μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ και η απόκτηση ενός στόπερ εώς το ξεκίνημα της καλοκαιρινής προετοιμασίας.