Κάνιας: «Απόφαση-μαχαιριά για τους ποδοσφαιριστές»

Για τα γκολ που έχει πετύχει, όσα έγιναν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, τη συνέχεια του πρωταθλήματος μίλησε ο Χοσέ Κάνιας.

Κάνιας: «Απόφαση-μαχαιριά για τους ποδοσφαιριστές»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κάνιας:

Για το αν το γκολ που σημείωσε κόντρα στον Ατρόμητο είναι το καλύτερο της καριέρας του: «Είναι μια δύσκολη ερώτηση. Είναι δύσκολο να διαλέξω γιατί έχω πετύχει παρά πολλά και όμορφα γκολ. Νομίζω ότι για φέτος είναι το πιο όμορφο (γέλια)...»

Για το αν θυμάται όλα τα τέρματα που έχει πετύχει: «Είναι σαν να μπήκαν όλα την προηγούμενη εβδομάδα (γέλια)!»

Για το αν έχει αποφασίσει να σουτάρει παραπάνω μετά το συγκεκριμένο εξαιρετικό τέρμα που πέτυχε: «Η θέση μου είναι στο 6, πίσω στην άμυνα και δεν συμπεριλαμβάνομαι τόσο στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας. Αν κάνετε όμως ό,τι περνάει από το χέρι σας να μου δίνετε αυτό το βραβείο για να σουτάρω περισσότερο, τότε θα το σκεφτώ...»

Για τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Είναι μια πολύ περίεργη κατάσταση που ζω για πρώτη φορά. Είναι άδικο να αποφασίζεται η τύχη ενός πρωταθλήματος εξωαγωνιστικά. Έχουμε δείξει καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς ότι αξίζουμε να είμαστε στην κορυφή. Το να αλλάζει η βαθμολογία με τέτοιο τρόπο, μου φαίνεται άδικο και δεν θα ήθελα να συμβεί ξανά. Δεν θα ήταν όμορφο να συμβεί σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα στον κόσμο, όχι μόνο στην Ελλάδα. Ήταν μια μεγάλη "μαχαιριά" για όλους εμάς τους ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα πρέπει να δώσουμε το 100% και να πάμε όσο πιο δυνατά μπορούμε στα τελευταία παιχνίδια της χρονιάς.

Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος που αυτό το διάστημα είχα δίπλα αυτούς τους συμπαίκτες, αυτό τον σύλλογο που λέγεται ΠΑΟΚ. Στάθηκαν όλοι δίπλα μας και είμαι πολύ ευτυχισμένος εδώ».

Για το πόσο εύκολο είναι να ξεχαστούν όσα έγιναν τελευταία και να συγκεντρωθούν αυτός και οι συμπαίκτες του στη συνέχεια: «Δεν είναι καθόλου εύκολο, όπως και να το δεις, ατομικά ή ομαδικά. Όλη τη σεζόν τα έδωσες όλα για να ανέβεις στην πρώτη θέση κι έχεις την προσμονή ότι οι κόποι σου θα ανταμειφθούν με ένα πρωτάθλημα που θέλαμε και εμείς πάρα πολύ αλλά και ο κόσμος. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, πρέπει πλέον να προσαρμοστούμε στα τελευταία ματς πρωταθλήματος και σε ημιτελικό και τελικό του Κυπέλλου. Θέλουμε να φέρουμε ένα ακόμα Κύπελλο σε αυτή την πόλη και να δώσουμε χαρά στον κόσμο και σε όλους εδώ».

Για το αν ο ΠΑΟΚ έδωσε απαντήσεις με το διπλό στο Περιστέρι ή είχε ήδη αποδείξει τι αξίζει όλη την υπόλοιπη χρονιά:«Ήταν απάντηση ως ένα βαθμό γιατί πολλοί περίμεναν ότι μετά από όλα όσα έχουν συμβεί, θα χάναμε τη συγκέντρωσή μας και δεν θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Υπό αυτή την έννοια, απαντήσαμε, δείχνοντας αυτό που δείχνουμε όλη τη χρονιά, ότι είμαστε ικανοί να νικήσουμε οποιαδήποτε ομάδα κι ότι είμαστε ένα πολύ καλό σύνολο που αξίζει ένα πρωτάθλημα που δεν αποφασίστηκε μέσα στο γήπεδο. Εμείς θέλαμε και θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Θέλαμε πολύ αυτό το πρωτάθλημα, ελπίζω στο τέλος της χρονιάς να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας».

Για το αν προτιμάει την ΑΕΚ για αντίπαλο στον τελικό του Κυπέλλου: « Για μένα είναι το ίδιο, δεν έχει σημασία ποιος θα είναι αντίπαλος. Εμείς πρέπει να είμαστε καλοί και συγκεντρωμένοι. Με όποιον αντίπαλο κι αν παίξουμε, μπορούμε να πάρουμε το Κύπελλο. Ήταν ένα κομμάτι του βασικού στόχου και τουλάχιστον να πετύχουμε αυτό...».