Έχασαν το στοίχημα στην ΑΕΚ, κέρδισαν ανάσες...

Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν θα πάρουν το εκατομμύριο του Μελισσανίδη και πλέον επικεντρώνονται στη μάχη του πρωταθλήματο

Έχασαν το στοίχημα στην ΑΕΚ, κέρδισαν ανάσες...

Το ωραίο φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι της ΑΕΚ ολοκληρώθηκε στο παγωμένο Κίεβο. Έμειναν οι χαρούμενες στιγμές της πρόκρισης από τον όμιλο και η απογοήτευση για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε ο αποκλεισμός στην Ουκρανία. Η «Ένωση» δημιούργησε πάρα πολλές κλασικές ευκαιρίες στα δύο ματς με την Ντιναμό, αλλά το ένα της τέρμα στην Αθήνα, δεν της έφτασε για να συνεχίσει στη διοργάνωση.

Μαζί με την πρόκριση οι παίκτες του «Δικεφάλου» έχασαν και τις τριακόσιες χιλιάδες ευρώ που είχαν στοιχηματίσει με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Είχαν αποδεχθεί την πρόκλησή του επιχειρηματία: Τριακόσιες στο τραπέζι για να κερδίσουν ένα εκατομμύριο αν ξεπερνούσαν το ουκρανικό εμπόδιο. Τελικά τα τριακόσια χιλιάρικα έκαναν φτερά (αντιστοιχούσαν στην πρόκριση από τον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ).

Ο Μανόλο Χιμένεθ πάντως μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του και τους είπε να συνεχίσουν να δημιουργούν φάσεις και πως τα τέρματα θα έρθουν. Όμως τα καμπανάκια είναι πολλά τελευταία και δικαιολογημένα προβληματίζουν.

Με τον Αστέρα Τρίπολης ο Αραούχο έχανε με το τσουβάλι τις ευκαιρίες για να λυτρώσει τελικά την «Ένωση» ο Χριστοδουλόπουλος με πέναλτι. Κόντρα στην Ξάνθη λίγες ημέρες έπειτα, ο Αργεντινός έμεινε ξανά άσφαιρος και πάλι καλά που ο Βράνιες έκανε το παιχνίδι της ζωής του (χατ-τρικ!) για να ξεκλειδώσει η ΑΕΚ την αντίπαλη άμυνα από... αέρος (=κεφαλιές).
Δεν υπήρχε Βράνιες
Στο Κίεβο όμως δεν υπήρχε Βράνιες... (τιμωρημένος). Και είναι βέβαιο, πως από μηχανής θεός δεν θα εμφανίζεται συνεχώς για τον «Δικέφαλο». Οι επιθετικοί πρέπει να σκοράρουν. Τα ψέματα τελείωσαν. Το πρωτάθλημα έχει μπει στις τελευταίες του στροφές και θα χρειαστούν τα γκολ του Αραούχο (κυρίως) και όλων των υπολοίπων (Μασούντ, Κλωναρίδη, Γιακουμάκη, Λάζαρου, Λιβάγια).

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ καλείται να διαχειρισθεί και την κούρασή της. Από αυτή την άποψη, ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός θα της κάνει καλό. Το Πέμπτη – Κυριακή και πάλι απ’ την αρχή, τους είχε σκάει! Πλέον μπορούν να επικεντρωθούν στο πρωτάθλημα. Άλλωστε η ευρωπαϊκή όρεξη τους άνοιξε τόσο πολύ που ονειρεύονται ήδη το σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο δρόμος προς αυτό, περνάει και μέσα από την Τούμπα (11/3). Αλλά έως τότε, προέχουν για τους «κιτρινόμαυρους» ο Ατρόμητος στο Περιστέρι (26/2) και ο Πανιώνιος στο ΟΑΚΑ (4/3). Ενδιάμεσα υπάρχει και εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λάρισα για το κύπελλο (1/3).