«Θέμα» και με το συμβόλαιο του Ζιλ Ντίας

Δεν είναι πρόβλημα για την παραμονή του στον Ολυμπιακό μόνο η εικόνα που βγάζει στα τελευταία δύο ματς που δεν πρόσφερε τις απαραίτητες βοήθειες επιθετικά με Ξάνθη και Λαμία, αλλά και το σχεδόν 1 εκ. ευρώ που έχει συμφωνήσει με τη Μονακό για τη σεζόν 2019-20.

«Θέμα» και με το συμβόλαιο του Ζιλ Ντίας

Ο Ολυμπιακός έχει πάει αρκετές φορές σε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που είναι δανεικοί και τους έχει κρατήσει για δεύτερη σεζόν, αγοράζοντάς τους μάλιστα. Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των Κέβιν Μιραλάς από τη Σεντ Ετιέν, του Ρομπέρτο από την Ατλέτικο Μαδρίτης και του Λούκα Μιλιβόγεβιτς από την Άντερλεχτ.

Είχε «δουλέψει» μαζί τους μία χρονιά, είδε τι μπορούσαν να προσφέρουν και αποφάσισε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, να τους αγοράσει και στο τέλος να δικαιωθεί.

Ο Ζιλ Ντίας που παίζει δανεικός από τον Γενάρη στον Ολυμπιακό από τη Μονακό, δεν έχει καμία σχέση με τους προαναφερθέντες. Ο Πορτογάλος εξτρέμ αν εξαιρεθεί το πολύ καλό ματς που έκανε στο 2-2 με την Ντιναμό Κιέβου και η καλή του εμφάνιση με την Λαμία στο 3-3 του Κυπέλλου, από εκεί και πέρα είχε περισσότερες κακές στιγμές παρά καλές.

Να θυμίσουμε ότι ήταν η πρώτη αλλαγή του Μαρτίνς στα παιχνίδια με ΑΕΚ και Ντιναμό στην Ουκρανία στο ημίχρονο. Με τον ΠΑΟΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αφήνοντας σχετικά καλές εντυπώσεις.

Στο πρόσφατο 4-0 επί της Ξάνθης είχε ένα τραγικό πρώτο ημίχρονο και ένα αξιοπρεπές δεύτερο μέρος. Στο 1-3 της Λαμίας βοήθησε ανασταλτικά, ήταν καλός στο τακτικό κομμάτι, αλλά δημιουργικά κυμάνθηκε σε ρηχά νερά. Σίγουρα σε ματς τύπου Λαμίας ο προπονητής περιμένει να δει κάποια πράγματα από τον Ντίας στο επιθετικό κομμάτι και δεν τα είδε.

Ο Πορτογάλος εξτρέμ είχε περάσει και έναν μυικό τραυματισμό που τον άφησε πίσω. Είναι γεγονός ότι δεν έχει γυρίσει τόσο καλά. Όμως το πρωτάθλημα τελειώνει και θα πρέπει να παρθούν οι αποφάσεις για το αν θα μείνει ο παίκτης ή όχι.

Η επιθυμία του Ζιλ Ντίας είναι ξεκάθαρη: Δεν σκέφτεται την προοπτική της επιστροφής του στη Μονακό. Η επιθυμία των Μονεγάσκων επίσης ξεκάθαρη: Δεν θέλει να κρατήσει τον ποδοσφαιριστή και προτιμάει να τον δώσει – πακέτο με τον 27χρονο Πορτογάλο χαφ Πελέ – δανεικό στους Πειραιώτες.

Το θέμα λοιπόν είναι τι λέει ο Ολυμπιακός. Η αλήθεια είναι ότι στη γενική σούμα δεν έχει βγάλει μάτια ο Ζιλ Ντίας, ασχέτως αν δείχνει ότι έχει καλά στοιχεία. Αποδεικνύεται όμως ώρες-ώρες «φλύαρος» και συν τοις άλλοις σαν να «εγκλωβίζεται» στις κλειστές άμυνες.

Αυτή τη στιγμή δείχνει να έχει χάσει έδαφος, αλλά ακόμα δεν έχει παρθεί καμία απόφαση. Σε όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να προσθέσουμε και μία σημαντική παράμετρο. Οι πληροφορίες που έρχονται από το Μόντε Κάρλο αναφέρουν ότι ο παίκτης έχει ένα συμβόλαιο με τη Μονακό λίγο κάτω από 1 εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο.

Όπως αντιλαμβάνεστε, πολύ δύσκολα θα μπει σε διαδικασία να προσφέρει ο Ολυμπιακός τέτοιο συμβόλαιο στον Ντίας. Είτε θα πρέπει να καλύψει ένα μέρος του συμβολαίου η γαλλική ομάδα, είτε θα πρέπει να ρίξει κατά πολύ τις απαιτήσεις του ο παίκτης. Η παραμονή του με λίγα λόγια δεν θα εξαρτηθεί μόνο σε καθαρά αγωνιστική κριτήρια…