Οι ευκαιρίες του Σολδάνο και η στήριξη του Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος προπονητής έδωσε χρόνο στον Αργεντινό επιθετικό τον δικαιολόγησε στις δηλώσεις του, αλλά περιμένει από αυτόν και το κάτι παραπάνω.

Οι ευκαιρίες του Σολδάνο και η στήριξη του Μαρτίνς

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε βασικό τον Φράνκο Σολδάνο, αλλά και πάλι αυτός κινήθηκε σε ρηχά νερά. Ο Αργεντινός φορ αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό τον περασμένο Ιανουάριο έπειτα από σκληρή μάχη με τη Ουνιόν Σάντα Φε, όμως, μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να βοηθήσει.

Ο Πορτογάλος προπονητής είχε προαναγγείλει πως θα του δώσει ευκαιρίες στα τελευταία παιχνίδια και πράγματι αυτό κάνει, αλλά ο Σολδάνο ούτε με τη Ξάνθη, ούτε με τη Λαμία κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Ο 48χρονος κόουτς μετά το ματς με τη Λαμία αναφέρθηκε στα νέα πρόσωπα που υπήρχαν στην ενδεκάδα και τους δικαιολόγησε με τις δηλώσεις του. «Δεν είναι το καλύτερο για τους παίκτες όταν η ομάδα δεν αποδίδει τόσο καλά και δεν μπορούμε να κρίνουμε την απόδοση τους. Είναι επαγγελματίες, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, προσπάθησαν να ανταπεξέλθουν, αλλά δεν βοηθήθηκαν κι από την ομάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός.

Δεν ήθελε να ασκήσει κριτική σε παίκτες που δεν έχουν πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής και ειδικά για τον Σολδάνο ξέρει πως είναι ένα περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου. Ο Αργεντινός έχει δηλώσει και αυτός πως δυσκολεύτηκε με την προσαρμογή του στη χώρα μας. Θέλει το χρόνο του, τόσο για να μάθει τη ζωή στην Ελλάδα όσο και τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού.

Ο Σολδάνο σε αυτά τα δύο παιχνίδια που έχει αγωνιστεί δεν έχει καταφέρει ούτε καν να φανεί στο γήπεδο, αλλά ο Μαρτίνς δεν ανησυχεί για έναν παίκτη που ξέρει ότι κάνοντας και προετοιμασία τα πράγματα θα είναι καλύτερα για τον ίδιο. Υπάρχει στήριξη στον Αργεντινός επιθετικό, που τώρα έχει αρχίσει και παίρνει αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του.

Βέβαια και εκείνος θα πρέπει να κάνει το κάτι παραπάνω και να δουλέψει πολύ περισσότερο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Ο 24χρονος επιθετικός ναι μεν δεν τροφοδοτήθηκε σε αυτά τα δύο ματς που έπαιξε από την αρχή, αλλά από την άλλη δεν έβγαλε και ενέργεια στο γήπεδο. Κάποια πράγματα έχουν την εξήγηση τους διότι δεν έχει παιχνίδια, όμως, και εκείνος σίγουρα θα μπορούσε να φανεί. Στη Λαμία με εξαίρεση ένα σουτ που έκανε στο πρώτο ημίχρονο και μπλόκαρε ο Μελίσσας δεν έχει κάνει κάτι άλλο.

Με τη Ξάνθη έπιασε μία… τζούφια κεφαλιά στο πρώτο ημίχρονο και κατά τα άλλα πέρασε απαρατήρητος. Του λείπει ο ρυθμός, αλλά το σημαντικότερο είναι πως δεν έχει ενταχθεί στο σύνολο. Σαφώς και έχει δικαιολογίες ο Σολδάνο, αλλά από την άλλη και εκείνος πρέπει να κάνει το κάτι παραπάνω όταν παίρνει ευκαιρίες.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας