«Ανοικτόμυαλος» στις μεταγραφές ο Μάρτινς

Υπάρχουν προπονητές που δεν θέλουν πάνω από το κεφάλι τους τεχνικούς διευθυντές, αλλά και προπονητές όπως π.χ. ο Βαλβέρδε που δεν έχουν πρόβλημα να ακούν και την άποψη ανθρώπων της διοίκησης για ποδοσφαιριστές.

«Ανοικτόμυαλος» στις μεταγραφές ο Μάρτινς

Ο Χάσι για παράδειγμα άκουγε μόνο τον… μάνατζέρ του!

Στον Ολυμπιακό έχουν καθίσει με τον Πέδρο Μαρτίνς και έχουν συζητήσει ακόμα και για μεταγραφικές κινήσεις! Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει γνώση του ρόστερ των «ερυθρολεύκων», γνωρίζει απέξω κι ανακατωτά πλέον τις αδυναμίες και τα ατού της νέας του ομάδας και είναι δεδομένο ότι θα προχωρήσει σε εισηγήσεις για την απόκτηση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών.

Απλώς, επειδή ακούγεται όλη αυτή η ιστορία σαν να πρόκειται για έναν προπονητή που θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις μεταγραφικές κινήσεις, όπως συνέβη με τον Μπέσνικ Χάσι, θα πρέπει να πούμε ότι αυτό δεν ισχύει σε καμία απολύτως περίπτωση.

Ο Χάσι για παράδειγμα δεν ήθελε να ακούει για τον Μάριο Ουσίγιος. Δεν τον ενδιέφερε με λίγα λόγια η άποψη του πρώην τεχνικού διευθυντή των Πειραιωτών και για αυτό το λόγο άναψε «κόκκινο» σε όσες εισηγήσεις είχε κάνει ο Αργεντινός. Αντιθέτως, άκουγε μόνο τον… καθρέφτη του και τον μάνατζέρ του. Για αυτό το λόγο άλλωστε, προχώρησε στην απόκτηση του… μισού Βελγίου!

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ορθάνοικτος να ακούσει και να συζητήσει οποιαδήποτε πρόταση τού γίνει. Δεν είναι από τους προπονητές που δεν ενθουσιάζονται στην ιδέα να συνεργαστούν με τεχνικούς διευθυντές για τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Είναι ένας άνθρωπος ανοικτόμυαλος. Ο δε Χάσι ήθελε να λειτουργεί αυτόνομα και για αυτό έφτασε ο Ολυμπιακός σε σημείο να έχει στο ρόστερ του καμιά δεκαριά χαφ στο «6» και στο «8».

Οι πληροφορίες από την Πορτογαλία αναφέρουν ότι ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού ναι μεν θα κάνει τις δικές του προτάσεις, αλλά δεν θα είναι αρνητικός σε καμία περίπτωση σε ποδοσφαιριστές που θα του προτείνουν άνθρωποι της διοίκησης, είτε λέγεται Μοντέστο, είτε Καρεμπέ, είτε αν έρθει κάποιος τεχνικός διευθυντής.

Ο Μίτσελ και ο Βαλβέρδε από την πλευρά τους δεν είχαν τέτοιου είδους «κολλήματα». Οι μεταγραφές ήταν αποτέλεσμα τόσο των δικών τους εισηγήσεων, όσο και των τεχνικών διευθυντών (Ισά και Κοβάσεβιτς αντίστοιχα). Ο Σίλβα προτιμούσε κατά κύριο λόγο τους δικούς του παίκτες και για αυτό το λόγο άφηνε στην άκρη ποδοσφαιριστές τύπου Καμπιάσο ή Φινμπόγκασον. Ο Χάσι ήταν στο… 100% μόνο με αυτούς που γνώριζε ο ίδιος και είχε συνεργαστεί μαζί τους στο παρελθόν.

Ο Μαρτίνς λοιπόν είναι μία εντελώς διαφορετική περίπτωση προπονητή. Είναι άνθρωπος που θα κάτσει να συζητήσει και όχι να απορρίψει παίκτες πριν καλά – καλά δει τα ονόματά τους.