Ξάνθη - Απόλλων Σμύρνης 2-0: «Ανανέωσε» το διαβατήριο της για την Super League

Την παραμονή της στη Σουπερλίγκα εξασφάλισε η Ξάνθη, που κέρδισε με 2-0 τον «καταδικασμένο» Απόλλωνα Σμύρνης στην έδρα της και ανανέωσε το… διαβατήριό της για τα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ξάνθη - Απόλλων Σμύρνης 2-0: «Ανανέωσε» το διαβατήριο της για την Super League

Οι ακρίτες προηγήθηκαν νωρίς με το αυτογκόλ του Βάρκα αποκτώντας στην προσπάθειά τους να πάρουν το τρίποντο, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ίδια.

Κι αυτό διότι ο Απόλλωνας ήταν εκείνος που έχασε δυο πολύ καλές ευκαιρίες, είχε τον τρόπο να εκμεταλλεύεται τα κενά της Ξάνθης στον άξονα και να φτάνει απέναντι στον Ζίφκοβιτς.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να «ζευγαρώσουν» τα γκολ τους για να «κλειδώσουν» το παιχνίδι, όμως η φλυαρία τους και η ανορθόδοξη ανάπτυξη είχαν ως συνέπεια να κάνουν λάθη και ο Απόλλωνας να βγαίνει στην αντεπίθεση.

Τα πράγματα έγιναν καλύτερα για την Ξάνθη όμως στο β’ μέρος με την είσοδο του Κοβάσεβιτς, ο οποίος έδωσε περισσότερη ποιότητα στην επίθεση της ομάδας και βοήθησε στη δημιουργία φάσεων.

Ο Απόλλωνας δεν μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα, μια και η Ξάνθη είχε πλέον τον τρόπο να «μπλοκάρει» τις αντεπιθέσεις του, ενώ είχε αρχίσει να πιέζει ασφυκτικά τον Αστρά. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 2-0 από τον Γέντρισεκ και οι ακρίτες πανηγύρισαν την παραμονή τους στην κατηγορία.