Σώθηκε η Λάρισα τα έμπλεξε η ΑΕΚ...

Με γκολ του Μπράλιτς (28'), η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα έφυγε με το τρίποντο από το ΟΑΚΑ (0-1), μένει στην κατηγορία και έβαλε σε μπελάδες την "Ένωση" που πλέον δεν έχει σίγουρη την τρίτη θέση.

Σώθηκε η Λάρισα τα έμπλεξε η ΑΕΚ...

Πανηγυρίζει την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία η Λάρισα μετά την επικράτησή της απόψε στο ΟΑΚΑ (0-1). Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ πρέπει να κερδίσει την τελευταία αγωνιστική στη Λιβαδειά για να είναι σίγουρα τρίτη, καθώς ακόμα και με ισοπαλία, θα πρέπει ο Ατρόμητος να μη νικήσει τον ΟΦΗ στο Περιστέρι έτσι ώστε να μην χάσει ο "Δικέφαλος" την τριάδα.

Πριν δεχθεί το γκολ η ΑΕΚ απόψε, είχε τρεις δικές της ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Στο 5’ καλό σουτ του Πόνσε έξω από την περιοχή η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, στο 12’ ο Kλωναρίδης σούταρε με το αριστερό, η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και στο 19’ ο Άλεφ δοκίμασε κι εκείνος το πόδι του έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει ξανά λίγο έξω.

Έτσι φτάσαμε στο 28’ και το τέρμα των φιλοξενούμενων. Η άμυνα της ΑΕΚ αντέδρασε κάκιστα στο γέμισμα του Γιακιμόφσκι με εκτέλεση φάουλ, δίνοντας το δικαίωμα στον Μπράλιτς με προβολή, από κοντά, να ανοίξει το σκορ. Ο Άλεφ έχασε εντελώς το μαρκάρισμα του αντιπάλου του ενώ ούτε ο Τσιντώτας μπόρεσε να αποκρούσει παρότι η μπάλα πέρασε δίπλα του. Αν και δύσκολη φάση, θα μπορούσε να απομακρύνει ο τερματοφύλακας της «Ένωσης» αν ήταν περισσότερο συγκεντρωμένος.

Με μία μόλις τελική σε 45 λεπτά η Λάρισα προηγούνταν. Η ΑΕΚ, την ίδια ώρα είχε πέντε.

Στην επανάληψη ο Χιμένεθ γύρισε το σύστημα σε 4-2-3-1 με την είσοδο των Χουλτ και Μπακάκη. Η «Ένωση» πίεζε για το γκολ. Στο 72’ από κοντά πλασέ του Σβάρνα η μπάλα ελάχιστα άουτ και στο 82’, πάνω στη γραμμή ο Mπράλιτς διώχνει την μπάλα σε προσπάθεια του Πόνσε!

Τελικά το 0-1 παρέμεινε με τους φίλους "κιτρινόμαυρους" οπαδούς να αποδοκιμάζουν τους παίκτες της ομάδας τους.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΑΚΑ

ΑΕΚ -ΑΕΛ 0-1

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Σκόρερ: 28’ Μπράλιτς

Κίτρινες: 43' Πόνσε, 92' Ζίβκοβιτς.

Συνθέσεις:

ΑΕΚ:Τσιντώτας 4 – Σβάρνας 4 Οικονόμου 4 Τσόσιτς 4 (46’ Χουλτ 4) – Γκάλο 5 Άλεφ 3 (71’ Αλμπάνης 6) Κρίστισιτς 5 Μάνταλος 5 Κλωναρίδης 4 (59’ Μπακάκης 5) – Μπογέ 6 Πόνσε 5.

ΑΕΛ: Κρίστινσον 9 – Μόρας 9 Ζίζιτς 9 Μπράλιτς 9,5 - Ζίβκοβιτς 8 Καρανίκας 8 Μπάλλας 8 (72’ Ακόστα 7,5) Σεσέροβιτς 8 Γιακιμόφσκι 8 (75’ Γκόλιας) - Σικάβκα 7 (90’+5’ Γρομητσάρης) Νούνιτς 7.