Γαβριηλίδης: «Έχουν γίνει κάποια βήματα για το VAR»

Μάνος Γαβριηλίδης και Ηλίας Μπέριος σε συνέντευξη που παραχώρησαν, μίλησαν για το VAR και τη προσθήκη στον τελικό του κυπέλλου.

Γαβριηλίδης: «Έχουν γίνει κάποια βήματα για το VAR»

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ, Μάνος Γαβριηλίδης, μίλησε σε συνέντευξη του για τον τελικό του κυπέλλου σχετικά με το VAR και τα μέτρα ασφαλείας, ενώ ο προπονητής ακαδημιών, Ηλίας Μπέριος, αναφέρθηκε στα δοκιμαστικά που έγιναν και την συμμετοχή των διαιτητών.

Για τη χρήση του VAR στον τελικό (Γαβριηλίδης): «Αν και σε παλιότερη δήλωσή μου είχα πει πως είναι… χλωμό, έχουν γίνει κάποια βήματα. Από εβδομάδα θα έχουμε νεότερα. Έχουμε μια σύσκεψη τη Δευτέρα και εκεί θα μας ενημερώσουν πιο αναλυτικά. Θέλω πρώτα να ενημερωθώ από την επιτροπή διαιτησίας και θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι στο περίμενε. Είναι πάντως πιθανό να υπάρχει VAR στον τελικό. Από την αρχή του πρωταθλήματος είχαμε πει πως είναι στόχος να έχουμε στον τελικό Κυπέλλου χρήση VAR. Όσον αφορά στα μέτρα ασφαλείας του τελικού, και πάνω σε αυτό το ζήτημα επίκεινται ανακοινώσεις.

Για τα μέτρα ασφαλείας στον τελικό (Γαβριηλίδης): «Ακόμη δεν έχουμε κάτι νεότερο. Δεν έχει γίνει κάποια επίσημη σύσκεψη με τις εμπλεκόμενες πλευρές. Τη Δευτέρα θα αποφασίσουμε πότε θα γίνει αυτή η σύσκεψη. Περιμένουμε, άλλωστε, να οριστικοποιηθεί και το ζευγάρι του τελικού».

Για το αν έγιναν δοκιμές του VAR (Μπέριος): «Επιβεβαιώνω τις πληροφορίες. Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη το γήπεδο της ΕΠΟ ήταν κλεισμένο γιατί γίνονταν test event για το VAR. Υπήρχαν βαν και κάμερες σε πύργους για καλύτερη ορατότητα. Υπήρχαν παιδικά και εφηβικά τμήματα που έκαναν δοκιμές».

Για το αν υπήρχαν διαιτητές στη διαδικασία (Μπέριος): «Ήταν αρκετοί και από τη διαιτησία. Έκαναν μία προσομοίωση για να είναι έτοιμοι για τον τελικό, εφόσον αποφασιστεί. Έδειχναν ότι έχουν γνώσεις και το κατέχουν. Καθετί καινούριο θέλει χρόνο, θα υπάρξουν λάθη, αλλά γίνεται μια προετοιμασία, γιατί στην Ελλάδα αποφασίζουμε ξαφνικά κάτι μία μέρα και το εφαρμόζουμε χωρίς δοκιμή».