Για να μην τρελαθούμε…

Ο Άρης ολοκληρώνει το πρωτάθλημα στην 5η θέση, έχοντας κατακτήσει ήδη 43 βαθμούς και μπορεί να φτάσει μέχρι τους 49 στα επόμενα δύο παιχνίδια και εφόσον δεν συμβεί κάποια… ιστορική ανατροπή στους ημιτελικούς Κυπέλλου και τον τελικό, επιστρέφει και στην Ευρώπη.

Για να μην τρελαθούμε…

Κι όμως υπάρχουν κάποιοι που χαρακτηρίζουν τη χρονιά αποτυχημένη.

Σύμφωνοι. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Σύμφωνοι. Ουδείς φίλαθλος ή οπαδός θέλει να βλέπει την ομάδα του να χάνει και ορθώς στενοχωριέται όταν συμβαίνει αυτό.

Σύμφωνοι. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη και μπορεί να την εκφράζει, πλέον τον βοηθούν τα social media να το κάνει ακόμα πιο άνετα.

Σύμφωνοι. Ο καθένας μπορεί να ασκεί κριτική σε κάτι που δεν του αρέσει ή δεν το θεωρεί σωστό.

Όλα, όμως, έχουν τα όριά τους.

Υπάρχουν φωνές στον ποδοσφαιρικό Άρη που “εμφανίστηκαν” μετά το (δίκαιο) διπλό του Ατρόμητου στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και θεωρούν αποτυχημένη τη σεζόν γιατί ο Άρης δεν πήρε την 4η θέση.

Αυτές οι φωνές είναι εκτός πραγματικότητας. Τόσο απλά.

Τέτοια εποχή πέρσι ο Άρης αγωνιζόταν στη Football League για δεύτερη σεζόν. Είχαν προηγηθεί άλλες δύο σεζόν στην Γ’ Εθνική. Τέσσερα χρονιά μακριά από την πρώτη κατηγορία ποδοσφαίρου στη χώρα.

Είναι πολλά, πάρα πολλά, για να ξεχνούν οι συγκεκριμένες φωνές πού ήταν ο Άρης και πού έφτασε φέτος.

Προφανώς και όλοι όσοι υποστηρίζουν τον Άρη, ζουν με την προσμονή ενός τίτλου. Απολύτως λογικό είναι αυτό. Είναι, όμως, τελείως διαφορετικό και εκτός πραγματικότητας να θεωρούν κάποιοι αποτυχημένη μια σεζόν στην οποία ο Άρης επιστρέφοντας στη Σουπερλίγκα μετά από τέσσερα χρόνια, κερδίζει - κατά τα φαινόμενα - την επιστροφή του και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στο ξεκίνημα της σεζόν το πρώτο ζητούμενο ήταν η ομάδα που θα παρουσιαστεί στο πρωτάθλημα να παρουσιάσει όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο, έχοντας κοντά στους 20 καινούριους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της.

Παράλληλα, ήταν στοίχημα για τον Θόδωρο Καρυπίδη και την διοίκησή του αυτή η ομάδα να είναι πληρωμένη στην ώρα της, να υπάρξει οικονομική συνέπεια.

Η λέξη “Ευρώπη” μπήκε στο μυαλό των περισσοτέρων, αφού είδαν κάποια φιλικά και τα πρώτα παιχνίδια της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Ξαφνικά αυτή η λέξη μετατράπηκε σε… στόχο που λίγο έλειψε να βάλει το τμήμα σε μπελάδες, όταν ήρθαν οι σερί ήττες.

Η έλευση του Σάββα Παντελίδη δεν άλλαξε τα πράγματα κατευθείαν. Χρειάστηκε ένα δίμηνο μέχρι οι παίκτες να αφομοιώσουν αυτό που ήθελε ο Έλληνας τεχνικός να παρουσιάσει στο χορτάρι.

Η πορεία στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος θα χαρίσει στον Άρη την 5η θέση και την έξοδο στην Ευρώπη (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου).

Η πραγματικότητα είναι αυτή ακριβώς που αποτυπώνεται στη βαθμολογία. Ο Άρης είναι φέτος η πέμπτη καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Στο χορτάρι αποδείχθηκε αυτό.

Είναι μια απολύτως πετυχημένη χρονιά από τη στιγμή που και οικονομικά η σεζόν βγαίνει χωρίς πρόβλημα, διότι αυτό το ρόστερ με ένα πολύ συγκεκριμένο μπάτζετ, μπόρεσε να αποδώσει ενδεχομένως και περισσότερα από όσα κοστίζει και δημιούργησε και έσοδα, αν σκεφτεί κανείς ότι οι κίτρινοι έχουν κόψει σχεδόν 127.000 εισιτήρια και με την Ξάνθη την τελευταία αγωνιστική ενδεχομένως να ξεπεράσουν και τα 140.000 εισιτήρια στο πρωτάθλημα.

Όσοι, ευτυχώς είναι η συντριπτική… μειοψηφία, θεωρούν αποτυχημένη μια τέτοια σεζόν μετά από όσα πέρασε ο Άρης την τελευταία εξαετία (και δύο χρόνια που… βολόδερνε στην Σουπελίγκα), πολύ απλά δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα γύρω τους.