Πόσο έλειψες Ομάρ...

Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν ο Ελαμπντελαουί δεν απουσίαζε λόγω τραυματισμού από τα ματς - φωτιά του Φλεβάρη! Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

Πόσο έλειψες Ομάρ...

Σε μία χρονιά που ο Ολυμπιακός δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τον ΠΑΟΚ, αλλά και διάφορους εξωγενείς παράγοντες, βρέθηκε να τα βάζει και με την κακοτυχία του. Ο Ελαμπντελαουί μαζί με τον Γκιγιέρμε και τον Καμαρά ήταν το... κάτι άλλο στο ματς με την Ξάνθη. Δεν βάζουμε καν στην εξίσωση τους Φορτούνη και Ποντένσε που με μία ενέργειά τους μπορούν να φέρουν τα πάνω – κάτω σε ένα ματς.

Θα σταθούμε περισσότερο στον Ομάρ και είναι λογικό το μυαλό όλων μας να πηγαίνει σε εκείνο τον καταραμένο Φεβρουάριο με τα συνεχόμενα μεγάλα παιχνίδια κόντρα σε ΠΑΟΚ, Ντιναμό, ΑΕΚ και Ντιναμό. Εκεί απ' όπου απουσίασε ο Νορβηγός δεξιός μπακ και ο Ολυμπιακός έχασε ένα τεράστιο κομμάτι της δύναμής του, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι.

Προσοχή: Ο Τοροσίδης και ο Μεριά που ανέλαβαν να καλύψουν το κενό του, κατέθεσαν την ψυχή τους. Σίγουρα όμως δεν έχουν τις επιθετικές αρετές του Ομάρ, δεν έχουν τις μπούκες του, δεν ταλαιπωρούν τόσο πολύ τον αντίπαλο προπονητή στις αναλύσεις που κάνει στα βίντεο για το τι πρέπει να προσέξουν επιθετικά από τα ακραία μπακ του Ολυμπιακού. Δεν είναι τυχαίο για παράδειγμα ότι το τεχνικό τιμ της Ντιναμό Κιέβου είχε “σημαδέψει” το δεξί άκρο της άμυνας να χτυπήσει. Ο δε ΠΑΟΚ επίσης πήρε το προβάδισμα με μία προσπάθεια του Βιεϊρίνια από την πλευρά του Τοροσίδη χωρίς φυσικά να φταίει για το γκολ – καραμπόλα του Πορτογάλου ο “Τόρο”.

Όπως και να 'χει, όμως, είναι διαφορετικός ο Ολυμπιακός με τον Ελαμπντελαουί στην ενδεκάδα και διαφορετικός χωρίς αυτόν. Κι αυτό φαίνεται περισσότερο στα ματς υψηλού κινδύνου.

Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν ο Ομάρ δεν απουσίαζε τον Φλεβάρη. Δεν στεκόμαστε φυσικά στην εξέλιξη που θα είχε το πρωτάθλημα, αλλά στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα πράγματα στην Ευρώπη, να μην σταματούσε η πορεία του στο Κίεβο (σ.σ. παρεμπιπτόντως και το γκολ του Σολ στην Ουκρανία από μία σέντρα από την δεξιά πλευρά των “ερυθρολεύκων” προήλθε).

Τα πράγματα είναι λίγο – πολύ ξεκάθαρα: Δεν μπορεί να είναι ανόητοι στην Σαουθάμπτον που ψάχνονται για να ενισχυθούν στο δεξί άκρο ενόψει της νέας σεζόν και το όνομα του Ελαμπντελαουί είναι σε περίοπτη θέση.

Ο Ομάρ έχει συμβόλαιο στους Πειραιώτες και μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη δήλωσε ότι είναι χαρούμενος στην Ελλάδα και πώς δεν σκέφτεται να φύγει. Μόνο που με τη χρονιά που έχει κάνει, φαντάζει απίθανο να μην “σκάσει” μία καλή πρόταση. Εκεί θα αποφασίσει ο Ολυμπιακός αν η προσφορά είναι ικανή να τον συγκινήσει ή όχι. Το σημαντικότερο απ' όλα είναι ότι δεν έχει έναν Ελαμπντελαουί να τον πιέζει για να δοκιμάσει αλλού την τύχη του. Έχει “σύμμαχο” τον ποδοσφαιριστή και αυτό είναι κάτι που ίσως παίξει το ρόλο του στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

Το ξαναλέμε πάντως: Με όλα όσα είδαμε το τελευταίο δίμηνο, αλλά και από τον Γενάρη και... πίσω, ένα πράγμα μπορούμε να αναφωνήσουμε: Πόσο έλειψες ρε Ομάρ τον Φεβρουάριο που ο Ολυμπιακός έπαιζε ουσιαστικά όλη του την χρονιά!