Ποιοι παίκτες πρέπει να μείνουν του χρόνου στον Ολυμπιακό

Ο Χρήστος Μεγγλίδης  σχολιάζει για το τι έδειξαν οι παίκτες  στο ματς με την Ξάνθη και ποιοι πρέπει να υπολογίζονται τη νέα χρονιά.
Ποιοι παίκτες πρέπει να μείνουν του χρόνου στον Ολυμπιακό

Μπορεί ο Κώστας Φορτούνης και ο Ντανιέλ Ποντένσε να κρύβουν σε κάθε αγώνα πτυχές του πηγαίου ταλέντου τους και να μπορούν με συνεργασίες ή ατομικές ενέργειες να εκθέσουν κάθε αντίπαλη άμυνα ή αμυντικό ξεχωριστά.

Μπορεί ο Ζιλ Ντίας να έδειξε κάποια στοιχεία στο δεύτερο ημίχρονο που να γέρνουν την πλάστιγγα προς την απόφαση παραμονής του ή ο Φράνκο Σολδάνο να πρέπει να δείξει πολλά περισσότερα και κυρίως ενέργεια ώστε να έχει τύχη για να συμμετέχει ενεργά στο νέο πλάνο.

Αλλά το παιχνίδι ήταν σε ό,τι αφορά τα συμπεράσματα που άφησε, απολύτως κατατοπιστικό για την ανάγκη παραμονής τριών ποδοσφαιριστών στο ρόστερ της επόμενης περιόδου. Για τον Γκιγιέρμε που σκοράρει σαν τους συμπατριώτες του κυνηγούς και πανηγυρίζει με την κίνηση του μωρού σαν τον... Μπεμπέτο, ο Ολυμπιακός δεν περιμένει φυσικά γκολ σε κάθε παιχνίδι όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα. Αλλά αυτό που κάνει ο συγκεκριμένος παίκτης, να ρυθμίζει δηλαδή απόλυτα την κυκλοφορία του παιχνιδιού της ομάδας, να πηγαίνει με πείσμα και αποφασιστικότητα πάνω σε κάθε χαμένη μπάλα, να δημιουργεί επιθέσεις με γρήγορη κυκλοφορία αλλά και με μακρινές μεταβιβάσεις σαν κι αυτή στο γκολ του Φορτούνη, δεν μπορείς να το βρεις εύκολα. Είναι «θησαυρός» ο Γκιγιέρμε, όπως φυσικά είναι και ο Μαντί Καμαρά δίπλα του. Ο Αφρικανός μέσος είναι επίσης αστείρευτη πηγή ενέργειας, κόβει τα πάντα, μοιράζει παντού, μπορεί να σουτάρει με δύναμη και ευστοχία, να απειλήσει με κάθε τρόπο και να φρενάρει κάθε απειλή.

Και σίγουρα ο Ομάρ. Δεν περίμενε κανείς το ματς για να κρίνει την αξία του Νορβηγού μπακ που αγωνίζεται πέντε χρόνια στην ομάδα και έχει δώσει όσα έχει δώσει. Δεν κρίνεται ο Ελαμπντελαουί από την εμφάνισή του με την Ξάνθη, η οποία ήταν με μια λέξη απολαυστική. Όχι επειδή έβαλε γκολ ή δημιούργησε άλλο ένα. Ή ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις. Αλλά και γιατί ήταν προσηλωμένος αμυντικά σε κάθε απόπειρα επίθεσης των φιλοξενούμενων, ευρισκόμενος πάντα στη θέση που έπρεπε ώστε να απομακρύνει κάθε επικίνδυνη σέντρα με ιδανικό τρόπο.

Πολλά μπορούν να γίνουν στη μεταγραφική περίοδο, άλλωστε κάθε παίκτης του Ολυμπιακού είναι στο στόχαστρο ξένων συλλόγων. Αλλά πέραν κι από μεταγραφές ενίσχυσης, η ομάδα χρειάζεται να ενισχυθεί διατηρώντας τους πολύ σημαντικούς παίκτες που ήδη έχει στο δυναμικό της. Ξεκάθαρα άλλωστε η διοίκηση και ο προπονητής, αυτό το στόχο έχουν...