Λεβαδειακός-Πανιώνιος 1-2: Ο σώζων εαυτόν σωθήτω...

Ο Λεβαδειακός αν και προηγήθηκε στο σκορ, δέχθηκε την ανατροπή και υποβιβάστηκε στην Football League, ενώ ο Πανιώνιος εξασφάλισε την παραμονή του.

Λεβαδειακός-Πανιώνιος 1-2: Ο σώζων εαυτόν σωθήτω...

Ο Πανιώνιος νίκησε στη Λιβαδειά τον τοπικό Λεβαδειακό με 2-1, για την 28η αγωνιστική της Super League, και «καταδίκασε» τους γηπεδούχους σε υποβιβασμό. Ο Λεβαδειακός προηγήθηκε στο 9ο λεπτό με τον Μαρκόφσκι, αλλά η ομάδα της Νέας Σμύρνης πήρε τους τρεις βαθμούς με τα γκολ των Τσιλούλη (43') και Κόρμπου (57').

Συγκεκριμένα στο 9ο λεπτό, ο Στανόγεβιτς έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μαρκόφσκι με δυνατή κεφαλιά, νίκησε τον Μαλέρμπ και άνοιξε το σκορ. Στα επόμενα λεπτά οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν για το δεύτερο γκολ, χωρίς αποτέλεσμα.

Όλα αυτά έως το 28' όταν ο Μπουμάλ έκανε την κάθετη πάσα στον Κόρμπο, ο οποίος άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο επερχόμενος Τσιλούλης με άψογο πλασέ από το ύψος της περιοχής, την έστειλε στην αριστερή γωνία του Μπάγιτς, κάνοντας το 1-1. Μάλιστα στο 43ο λεπτό η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε την ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ, όταν ο Μπάγιτς ανέτρεψε τον Τσιλούλη και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, με τον Μπουμάλ να να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να αστοχεί.

Στην επανάληψη, οι κυανέρυθροι μπήκα πιο δυνατά και πίεσα την άμυνα του Λεβαδειακού και στο 57ο λεπτό, όταν μετά από σύγχυση στα καρέ του Λεβαδειακού, ο Κόρμπος με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι, έκανε το 1-2.

Ο Λεβαδειακός, σε κακή ψυχολογία, προσπαθούσε ν' αντιδράσει, αλλά οι ενέργειες του ήταν σπασμωδικές και αποτελούσαν εύκολη «λεία» για την άμυνα του Πανιωνίου.

Μικρογραφία

Γήπεδο: Λειβαδιάς
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-2
Σκόρερ: 9' Μαρκόφσκι / 28' Τσιλούλης, 57' Κόρμπος
Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Κάρτες: Κίτρινες: 40' Ανγκουά, 79' Νίκας, 89' Μαρκόφσκι, 91' Ζησόπουλος

Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Ρεκβιασβίλι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος (76’ Σαβαντογκό), Μητρόπουλος (82’ Καραχάλιος), Στανόγεβιτς (61’ Μέλεγκ), Νανγκίς, Γιακουμάκης, Μαρκόβσκι


ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Μιχαήλ Ν, Τζημόπουλος, Κάργας, Μιχαήλ Αλ, Μπουκουβάλας, Κάστρο, Πάντελιτς, Νικολιάς (90’ Γιάκος), Σεργκελασβίλι, Παμλίδης, (80’ Αποστολόπουλος), Αθανασιάδης (87’ Μάνος)