Λαμία - ΑΕΚ 2-2: Σώθηκαν και μαθηματικά

Ο Μάνταλος άνοιξε νωρίς το σκορ (4’) στο ΔΑΚ, αλλά ο Μπαράλες είχε τις απαντήσεις (34’ πεν., 54’). Ο Mπογέ (67’) κράτησε όρθια την "Ένωση" σε μια χορταστική αναμέτρηση, με τους γηπεδούχους να "καθαρίζουν" οριστικά με την παραμονή τους στην κατηγορία.

Λαμία - ΑΕΚ 2-2: Σώθηκαν και μαθηματικά

Πλούσιο σε ευκαιρίες το ματς στη Λαμία, οι δύο αντίπαλοι μοιράστηκαν τελικά βαθμούς και εντυπώσεις (2-2). Στη Super League και την επόμενη σεζόν οι Φθιώτες.

Προτού καλά – καλά καθίσουν στις θέσεις τους οι φίλοι του ποδοσφαίρου που έδωσαν το παρών στο ΔΑΚ, ο Μάνταλος άνοιξε το σκορ: Στο 4’ υποδέχτηκε την μπάλα στην περιοχή μετά από γύρισμα του Μπακασέτα από τα αριστερά και με απευθείας πλασέ στο πρώτο δοκάρι νίκησε τον Μελίσσα για το 0-1.

Στο 20’ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπερτόλιο, η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ ενώ στο 22’ φάουλ από τον Μάνταλο αυτή τη φορά, θα μπλοκάρει ο Μελίσσας.

Τρία λεπτά αργότερα ο Χουλτ θα κάνει το λάθος, ο Μπαράλες με κεφαλιά- πάσα θα βρει τον Μπερτόλιο στην περιοχή κι εκείνος από κοντά στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα.

Στο 29’ ο Μάνταλος θα βρει έξοχα τον Πόνσε στην κόντρα, ο Αργεντινός φορ θα βγει τετ-α-τετ με τον Μελίσσα, αλλά ο τελευταίος θα πέσει στα πόδια του και θα του μαζέψει την μπάλα, προτού εκείνος καταφέρει να τον προσπεράσει προκειμένου να πλασάρει στην κενή εστία.

Στο 31’ η κεφαλιά του Μπαράλες έφυγε άουτ ενώ στο 34’ είχαμε την ισοφάριση για τη Λαμία (1-1) με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαράλες. Η παράβαση υποδείχτηκε σε μαρκάρισμα του Μπακασέτα στην περιοχή πάνω στον Μπεχαράνο. Δύσκολη φάση, αλλά μάλλον σωστή η απόφαση του ρέφερι.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μια γυριστή κεφαλιά του Πόνσε, στο 40’, άουτ.

Στο ημίχρονο αποβλήθηκε από τον πάγκο της ΑΕΚ ο Βασίλης Δημητριάδης για διαμαρτυρίες του προς τον ρέφερι (με αφορμή το πέναλτι).

Η Λαμία πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 54’ σε μια φάση διαρκείας: Ο Ασούμπρε σέντραρε από αριστερά, ο Μπαράλες στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά έστρωσε στον Καραμάνο, που με ανάποδο ψαλίδι από κοντά θα στείλει την μπάλα προς την εστία αλλά ο Μπάρκας ενστικτωδώς αποκρούει! Ο Κρίστιτσιτς ολοκληρώνει την απομάκρυνση με κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα πάνω στον Μπαράλες που με έξοχο διαγώνιο βολές κάνει το 2-1.

Η ΑΕΚ όμως θα φέρει το ματς στα ίσια στο 67’: Κόρνερ από αριστερά, ο Τσόσιτς παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και με σουτ από κοντά ο Μπογέ ισοφαρίζει (2-2).

Στο 87’ ο Μελίσσας πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Πόνσε στην περιοχή ενώ στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Γιαννιώτα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας

ΛΑΜΙΑ – ΑΕΚ 2-2

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκούλας (Θεσσαλίας)

Σκόρερ: 34’ πεν., 54’ Μπαράλες – 4’ Μάνταλος 67’ Mπογέ

Κίτρινες: 18' Σβάρνας, 33' Μάνταλος, 44' Τσόσιτς, 65' Σιμόες.

Συνθέσεις

ΛΑΜΙΑ: Μελισσάς 5 - Βασιλαντωνόπουλος 5 Αντέτζο 5 Καρυπίδης5 , Μπεχαράνο 5 (73’ Μπλάζιτς 5) - Ασούμπρε 6 Δημούτσος 6 - Μπερτόλιο 6 (81’ Τομάς 5,5) Καραμάνος 6 Σκαρντοβέλι 6 - Μπαράλες 9,5 (78’ Ρόμανιτς 5,5).

ΑΕΚ: Μπάρκας 5 – Μπακάκης 5 Σβάρνας 5 Τσόσιτς 5 Χουλτ 5 – Σιμόες 5 Κρίστιτσιτς 5 (86’ Γιαννιώτας 5) – Κλωναρίδης 5 (31’ Αλμπάνης 5) Μάνταλος 9 Μπακασέτας 7,5 (66’ Μπογέ 9) – Πόνσε 5.