Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 1-3: Τρ-ΟΦΗ για σχόλια

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο ημίχρονο αλλά ο ΟΦΗ έκανε ανατροπή στην επανάληψη και πήρε (3-1) την πολύτιμη νίκη...

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 1-3: Τρ-ΟΦΗ για σχόλια

Ο ΟΦΗ… δάγκωσε τρεις φορές τον Παναθηναϊκό στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ κερδίζοντάς τον με 3-1 και έκανε τεράστιο βήμα παραμονής στην κατηγορία.

Οι Κρητικοί παίζοντας πολύ καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο εκμεταλλεύτηκαν την τραγική εικόνα του Παναθηναϊκού και έκαναν την ανατροπή. Πλέον βρίσκονται στη θέση που οδηγεί στο μπαράζ και η τύχη είναι στα χέρια τους. Οι «πράσινοι» με την ήττα αυτή έχασαν οριστικά κάθε ελπίδα για την πέμπτη θέση, παρά την ήττα του Αρη από τον Ατρόμητο.

Δείτε ΕΔΩ τα στιγμιότυπα του αγώνα.

Στο πρώτο μέρος οι δυο ομάδες ήταν κακές και… κακοποίησαν το ποδόσφαιρο. Παναθηναϊκός και ΟΦΗ αδυνατούσαν να κάνουν έναν συνδυασμό, με συνεχή λάθη και βιαστικές επιλογές. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έγινε ουσιαστικά καμία φάση μπροστά από τους δυο τερματοφύλακες, ενώ οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν με πέναλτι που προήλθε από στημένη φάση. Έτσι μπήκαν στη… θέση του οδηγού στην αναμέτρηση. Κι όμως στη συνέχεια ο ΟΦΗ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο ΟΑΚΑ.

Οι κρητικοί ανέβασαν την απόδοσή τους, με τον Ντίνα να μπαίνει και να αλλάζει το ρυθμό, αλλά και τους Μπράουν, Σάσι να κάνουν ο, τι θέλουν την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινοι» παρέμειναν ασύνδετοι, κακοί, χωρίς δημιουργία στο παιχνίδι τους και με πολλά κενά στην άμυνά τους. Έτσι οι φιλοξενούμενοι με τον Σάσι άλλαξαν την κατάσταση στο 71’ κάνοντας το 1-2 με τον Διούδη εδώ να φέρνει ακέρια την ευθύνη επιχειρώντας άστοχη έξοδο και έδειξαν πως θέλουν πάρα πολύ να κερδίσουν απέναντι σε μια ομάδα που ούτε ήθελε και κυρίως ούτε μπορούσε.

Μάλιστα το 1-3 με πολύ ωραία προσπάθεια του Γιακουμάκη ολοκλήρωσε την ανατροπή και «σφράγισε» τη μεγάλη νίκη για τους κρητικούς. Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός και προβλημάτισε με την εικόνα του.

Ο Κουτσιαύτης είχε εύκολο έργο, ενώ στο γκολ της ισοφάρισης του ΟΦΗ ο Φερέιρα καλύπτεται μόνο από τον Μακέντα, αλλά δεν επηρεάζει τη φάση, αφού ο Ιταλός δεν πιέζεται με τη μπάλα να κοντράρει και να μπαίνει αυτογκόλ.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: ΟΑΚΑ (κεκλεισμένων των θυρών)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΦΗ 1-3
Σκόρερ: 42΄ Μακέντα- 57΄ Μακέντα (αυτ), 70΄ Σάσι, 88΄ Γιακουμάκης
Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)
Κάρτες: Κόκκινη: Νέιρα (90΄+, 2η κίτρινη), Κίτρινες: Παντελάκης, Οικονόμου - Νέιρα, Ποτουρίδης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δώνης): Διούδης, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Στάικος, Άλτμαν (28΄ Κάτσε), Δώνης, Μακέντα, Μουνιέ (68΄ Αρμενάκας), Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης (61΄ Καμπετσής), Παντελάκης

ΟΦΗ (Βέρα): Σωτηρίου, Νάστος, Κουτσιανικούλης (46΄ Ντίνας), Σάσι (78΄ Γιακουμάκης), Γιαννούλης, Βαζ (88΄ Κυριακίδης), Κοροβέσης, Μπράουν, Νέιρα, Σόουζα, Ποτουρίδης