Η αγωνία και η κατανόηση του Μαρτίνς για τον νέο Ολυμπιακό

Επιμένει ο Πορτογάλος προπονητής στη διατήρηση του ρόστερ, αλλά αντιλαμβάνεται πως κάποια πράγματα δεν μπορούν να αποφευχθούν.

Η αγωνία και η κατανόηση του Μαρτίνς για τον νέο Ολυμπιακό

Η μεταγραφολογία στον Ολυμπιακό έχει ξεκινήσει από τα τέλη Φλεβάρη και είναι λογικό, αφού η ομάδα έχει μείνει εκτός στόχων. Όλο το ενδιαφέρον εστιάζεται στον μεταγραφικό σχεδιασμό της νέας σεζόν. Η ονοματολογία φουντώνει συνεχώς και ο Πέδρο Μαρτίνς για πρώτη φορά πήρε θέση.

Ο Πορτογάλος πρώτα απ’ όλα τόνισε πως έχει παραδώσει λίστα με ονόματα υποψήφιων μεταγραφικών στόχων στη διοίκηση. Από ‘κει και πέρα αναφέρθηκε γι’ ακόμα μία φορά στους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Για τον Μαρτίνς είναι σημαντικό πως οι παίκτες έχουν ανεβάσει τη χρηματιστηριακή τους αξία.

Από την άλλη δεν κρύβει την ανησυχία του προκειμένου να παραμείνει το ρόστερ ως έχει και να μην πουληθεί κανείς. Για τη λίστα το λέει για πρώτη φορά, αλλά για τη διατήρηση του ρόστερ το είπε για πολλοστή.

Αυτή είναι η μεγάλη του ανησυχία, όμως, από την άλλη έδειξε να καταλαβαίνει πως σε κάποιες περιπτώσεις είναι αναπόφευκτή η πώληση. «Σε κανέναν προπονητή δεν αρέσει να χάνει καλούς ποδοσφαιριστές του. Μπορεί πολλοί παράγοντες να οδηγήσουν σε πώληση, όπως ο οικονομικός. Όμως και να’ χει πρέπει να υπάρχει ισορροπία», ήταν τα λόγια του Πορτογάλου κόουτς.

Είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου ο Πέδρο Μαρτίνς και καταλαβαίνει φυσικά πως αυτός είναι ο νόμος της αγοράς. Ξέρει πως κάποια πράγματα δεν μπορεί να τα αποφύγει, αλλά εκείνο που τον νοιάζει είναι να μην υπάρξουν μεγάλες αλλαγές. Προς αυτή την κατεύθυνση, όμως κινείται και η διοίκηση του συλλόγου.