Ο Δήμος Θεσσαλονίκης απάντησε στον ΠΑΟΚ για τη νέα Τούμπα

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης απάντησε στην ανακοίνωση του ΠΑΟΚ σχετικά με το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο της νέας Τούμπας.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης απάντησε στον ΠΑΟΚ για τη νέα Τούμπα

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε σχετικά με το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ και το αίτημα της ΠΑΕ για τον Ειδικό Χώρο Σχεδίου του γηπέδου.

Θυμίζουμε πως στις αρχές του μήνα ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε αποστείλει αίτημα προς τα συμβούλια των φορέων για την έγκριση της πρότασης του για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου:

"Αναφορικά με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε σχετικά με την έκδοση σύμφωνης γνώμης για την εκπόνηση ειδικού χωρικού σχεδίου για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, από τον Δήμο Θεσσαλονίκης διευκρινίζονται τα εξής:

Ο Δήμαρχος έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η διοίκηση είναι σύμφωνη με την εκπόνηση του ειδικού χωρικού. Άλλωστε έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα εργασίας η οποία προβαίνει σε επεξεργασίες για την οριοθέτηση του αντικειμένου και την επεξεργασία της πρότασης, σε κλίμα άριστης συνεργασίας. Ο Δήμος πρότεινε την επέκταση του ορίου περιοχής μελέτης ώστε με δομικό τρόπο να αντιμετωπιστεί συνολικά η πολεοδομική αναβάθμιση της περιοχής.

Η διαδικασία αυτή είναι σε εξέλιξη. Σε αυτή την κατεύθυνση η Διοίκηση του ΠΑΟΚ απέστειλε επιστολή με ημερομηνία 1-4-2019, η οποία έφτασε-πρωτοκολλήθηκε στο Γραφείο Δημάρχου στις 5-4-2019. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα οι υπηρεσίες του Δήμου με επείγοντα χαρακτήρα επεξεργάζονται την εισήγηση για το ειδικό χωρικό για το γήπεδο του ΠΑΟΚ, αλλά και για αυτό της ΔΕΘ ώστε να τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, πριν το Πάσχα.

Είναι ανθρωπίνως αδύνατον να τεθεί και σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εδώ και τώρα, χωρίς τις απαραίτητες επεξεργασίες και εισήγηση, απευθείας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Άλλωστε δεν παρατηρείται καθυστέρηση, όπως προκύπτει από τα παραπάνω, ούτε το θέμα συναρτάται με την αναβληθείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Η σύγχυση που παρατηρείται ότι δηλαδή το θέμα έπρεπε να συζητηθεί στο πλαίσιο του Γ.Π.Σ υποδηλώνει άγνοια και πρόθεση εκμετάλλευσης κάθε θέματος, μικρού η μεγάλου, στο βωμό της προεκλογικής δίνης…

Η Διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος δηλώνουν ακόμα μία φορά πως η προεκλογική περίοδος είναι σεβαστή, δεν επηρεάζει τις προτεραιότητες και το έργο της παρά το γεγονός ότι ορισμένοι κινδυνολογούν χωρίς τεκμηρίωση τόσο για τις προβλέψεις του ΓΠΣ όσο και για το περιεχόμενο και τις διαδικασίες έγκρισης των ειδικών χωρικών σχεδίων για το γήπεδο του ΠΑΟΚ και της ΔΕΘ".