Ολυμπιακός: Η «μάχη» του Ζιλ Ντίας

Γιατί είναι καθοριστικά τα τρία επόμενα ματς για το μέλλον του Πορτογάλου εξτρέμ στον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Η «μάχη» του Ζιλ Ντίας

Είναι αλήθεια ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πολύ καλή άποψη για τον Ζιλ Ντίας, ο οποίος άλλωστε είναι και ο μοναδικός αριστεροπόδαρος εξτρέμ στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Για τον Πορτογάλο άσο που ανήκει στη Μονακό και ήρθε στον Ολυμπιακό από τη Νότιγχαμ όπου είχε πάει δανεικός από την γαλλική ομάδα, τα τρία επόμενα ματς έως το τέλος της σεζόν είναι πολύ καθοριστικά. Και από την απόδοσή του θα κριθεί εάν ο Ολυμπιακός αποφασίσει να τον κρατήσει και για την επόμενη σεζόν.

Το πρόβλημα με τον Ντίας είναι ότι δεν έχει δείξει έως τώρα σταθερότητα στην απόδοσή του. Έβαλε ένα καταπληκτικό γκολ με την Ντιναμό Κιέβου, αλλά στη συνέχεια (στο Κίεβο και στην Τούμπα) η απόδοσή του κυμάνθηκε στη μετριότητα, με αποκορύφωμα την πολύ κακή παρουσία του στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι με την ΑΕΚ, όταν και αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα. Και δίχως αυτόν το 0-1 του ημιχρόνου έγινε 4-1.

Με τέτοιες εμφανίσεις ο Πορτογάλος δεν έχει φυσικά καμία τύχη παραμονής στον Ολυμπιακό, ωστόσο στα δύο τελευταία παιχνίδια έχει δείξει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Με τον Ατρόμητο μπήκε αλλαγή στο δεύτερο μέρος και ήταν από τους βασικούς συντελεστές της ανατροπής στο σκορ και της νίκης. Ενώ στο Αγρίνιο πάλι μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και πρόλαβε να κάνει ο ίδιος μια πολύ καλή ευκαιρία, αλλά και να έχει συμμετοχή στα δύο τελευταία γκολ της ομάδας. Εάν συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό μέχρι το τέλος, με τον Μαρτίνς διατεθειμένο να του δώσει πολύ χρόνο συμμετοχής, τότε η πιθανότητα να παραμείνει θα αυξηθεί σημαντικά. Με την τελική απόφαση για το μέλλον του να λαμβάνεται στο τέλος της σεζόν.