Γιατί δεν «κόλλησε» στον Ολυμπιακό ο Μπρούνο Βιάνα

Το «πουλέν» του Πάουλο Μπέντο που αποχώρησε κακήν κακώς από τους «ερυθρόλευκους» ετοιμάζεται να φέρει πρόταση 25 εκ. ευρώ στην Μπράγκα!

Γιατί δεν «κόλλησε» στον Ολυμπιακό ο Μπρούνο Βιάνα

Ο Μπρούνο Βιάνα κάνει «πράματα και θάματα» στην Πορτογαλία με τη φανέλα της Μπράγκα. Ουσιαστικά στον Ολυμπιακό μόνο ο Πάουλο Μπέντο τον πίστευε. Στις πολύ δύσκολες βραδιές του Βραζιλιάνου αμυντικού με τα ερυθρόλευκα, όπως για παράδειγμα σε ένα ματς με τον Πλατανιά στα Χανιά που τον είχε πάρει… παραμάζωμα ο Γιακουμάκης, είτε στο ματς με τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο, ο Μπέντο ήταν αυτός που έβγαινε μπροστά και τον στήριζε.

Δύο καλοκαίρια αργότερα λοιπόν εμφανίζεται έτοιμος να κάνει μία σούπερ μεταγραφή σε Ιταλία ή Αγγλία. Μια μεταγραφή ύψους… 25 εκατομμυρίων ευρώ! Υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από Λάτσιο, Λιντς, Λέστερ, Γουλβς και Γουότφορντ.

Ο Βιάνα έχει φέτος 39 συμμετοχές με τη φανέλα της Μπράγκα και πέρσι είχε αγωνιστεί σε 35 ματς, σημειώνοντας 5 τέρματα και έχοντας 2 ασίστ.

Το ερώτημα λοιπόν είναι για ποιο λόγο δεν «κόλλησε» στον Ολυμπιακό. Πρώτα απ’ όλα ήταν ένας ποδοσφαιριστής που ακόμα και στις προπονήσεις έτρεμε σαν το ψάρι. Ήταν άπειρος, ήταν η πρώτη φορά που έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι, άλλωστε και με την Κρουζέιρο είχε παίξει ελάχιστα και κατά συνέπεια του βγήκε στην καθημερινότητά του και στους αγώνες το ψυχολογικό άδειασμα.

Υπήρχαν στιγμές που όταν έκανε ένα λάθος στα πρώτα λεπτά, τότε τον έπαιρνε από κάτω για όλο το υπόλοιπο παιχνίδι. Υπήρχαν στιγμές που στην προπόνηση όταν του έβαζε τις φωνές ο Μπέντο για ένα λάθος, έπεφτε ψυχολογικά αντί να πεισμώσει.

Ξεκινώντας η προετοιμασία του 2017 με προπονητή τον Μπέσνικ Χάσι, ο Βιάνα είχε ανέβει στο Ζέεφελντ γνωρίζοντας εξ αρχής ότι ανέβαινε χωρίς λόγο, καθώς δεν τον υπολόγιζε ο Κοσοβάρος τεχνικός.

Γιατί πέτυχε στην Μπράγκα; Επειδή στην καθημερινότητα ενός ποδοσφαιριστή παίζουν όλα τον ρόλο τους. Πρώτα απ’ όλα πήγε σε μία χώρα που μιλάει τη γλώσσα του, τα πορτογαλικά. Επίσης, πήγε σε μία ομάδα που δεν είχε την αφόρητη πίεση που έχει ο Ολυμπιακός. Στην Μπράγκα δεν υπάρχει η απαίτηση να πάρει το πρωτάθλημα. Το πολύ-πολύ η διοίκηση να ζητήσει την 3η θέση.

Ήταν πιο απελευθερωμένος στους αγώνες, εκεί δεν υπήρχαν οι μουρμούρες από την εξέδρα με το πρώτο λάθος που θα έκανε και το κυριότερο είναι ότι ο ίδιος ένιωθε ότι δεν ήταν «το παιδί του προπονητή», όπως ένιωθε στη θητεία του στον Ολυμπιακό με τον Πάουλο Μπέντο. Το κυριότερο όμως είναι ότι στην Μπράγκα δεν πιέστηκε τα τελευταία δύο χρόνια, δεν πήγαινε στο γήπεδο φοβούμενος ότι μπορεί να ακούσει γκρίνιες στην πρώτη κακή μεταβίβαση της μπάλας. Πολύ απλά ένιωθε πρωτίστως ο ίδιος ότι δεν μπορούσε να επιβιώσει στον Ολυμπιακό (ασχέτως αν ο ίδιος κάνει λόγο για μία υπέροχη εμπειρία) και για αυτό το λόγο το κυνήγησε αρκετά να φύγει από τον Πειραιά.