Και το Κόπα Άφρικα δημιουργεί στον Ολυμπιακό ανάγκη για στόπερ

Μεγάλος στόχος της ομάδας του Πειραιά είναι να τελειώσει πρώτα απ’ όλα με τον παίκτη που θα ενισχύσει το κέντρο της άμυνας.

Και το Κόπα Άφρικα δημιουργεί στον Ολυμπιακό ανάγκη για στόπερ

Η σεζόν βρίσκεται σε ένα σημείο που το ενδιαφέρον έχει εξαλειφθεί για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πειραιά που είναι εκτός στόχων κοιτάζει μόνο να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, να ευχαριστεί τον κόσμο και να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της με όμορφο τρόπο. Είναι ένας στόχος κι αυτός, αλλά όχι τέτοιος για να υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον.

Είναι λογικό, λοιπόν, η προσοχή όλων να έχει στραφεί στο μεταγραφικό μέτωπο. Εκεί είναι όλο το… ζουμί της ιστορίας για την ομάδα του Πειραιά. Στον Ολυμπιακό έχουν ξεκινήσει την προεργασία ενόψει του καλοκαιριού και στην πλατεία Αλεξάνδρας οι προτάσεις για ποδοσφαιριστές πέφτουν… βροχή. Άλλες είναι εκτός πραγματικότητας, άλλες εξετάζονται, όμως όπως και να ‘χει αυτή την περίοδο στο λιμάνι βρίσκονται σε μία διαδικασία να αναλύουν τα πάντα.

Γνωρίζουν πολύ καλά ποιες είναι οι ανάγκες τους και έχουν θέσει ήδη τις προτεραιότητες τους ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο Πέδρο Μαρτίνς στα τελευταία παιχνίδια παίζει με δίδυμο στα στόπερ, τους Μεριά, Σισέ. Έχει καθιερώσει τους δύο Αφρικανούς ο 48χρονος τεχνικός, όμως σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ένα πρόβλημα.

Αμφότεροι έχουν υποχρεώσεις το ερχόμενο καλοκαίρι στο Κόπα Άφρικα. Εκτός από το ότι θα χάσουν την προετοιμασία είναι αμφίβολοι και για τα ματς των προκριματικών του Champions League. Πολύ δύσκολα θα τους έχει στη διάθεση του ο Πέδρο Μαρτίνς. Αυτό σημαίνει ότι ο πρωταρχικός στόχος του Ολυμπιακού είναι η ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας.

Πλέον το θέμα δεν είναι μόνο αγωνιστικό, αλλά και αριθμητικό. Δηλαδή ο Ολυμπιακός δεν θα έχει λύσεις στο κέντρο της άμυνας για τα πρώτα ματς των προκριματικών. Γι’ αυτό «καίγεται» να πάρει παίκτη για τα στόπερ.