Δύσκολα θα πάρει άδεια ο Πανιώνιος

Αντιμέτωπη με -6 και περιορισμό μεταγραφών βρίσκεται η ομάδα της Νέας Σμύρνης, λόγω της μη έγκαιρης υπαγωγής της στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Δύσκολα θα πάρει άδεια ο Πανιώνιος

Δύσκολη χρονιά έρχεται για τον Πανιώνιο, αφού, όπως όλα δείχνουν, δύσκολα θα εξασφαλίσει την αδειοδότηση για το επόμενο πρωτάθλημα της Super League.

Ο λόγος που οι «κυανέρυθροι» δεν θα εξασφαλίσουν την άδεια είναι μη έγκαιρη υπαγωγή τους στην ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη σε Εφορία και κρατικά ταμεία.

Ο Πανιώνιος περίμενε τη ρύθμιση των οφειλών σε 120 δόσεις, η οποία επρόκειτο να ψηφιστεί τον Δεκέμβριο του 2018, κάτι που τελικά δεν συνέβη, αφού αναμένεται να κατατεθεί για ψήφιση εντός των επόμενων ημερών.

Οι «κυανέρυθροι» ωστόσο έχουν ήδη καταθέσει τον φάκελο για τη νέα σεζόν στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στη ρύθμιση.

Όπως αναφέρεται από τους διοικούντες του Πανιωνίου, αν η ρύθμιση είχε έρθει νωρίτερα προς ψήφιση στη Βουλή, η ομάδα δεν θα αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα, αφού ήδη έχει ρυθμίσει τις οφειλές της προς ποδοσφαιριστές και φυσικά πρόσωπα.

Όταν κατατεθεί το νομοσχέδιο, οι Νεοσμυρνιώτες θα καταθέσουν τα χαρτιά για την υπαγωγή τους στις 120 δόσεις. Αυτό σημαίνει πως θα γλιτώσουν 1,5 εκατ. ευρώ μόνο από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής με ορίζοντα τον φάκελο της σεζόν 2020-21

Οι συνέπειες της μη αδειόδοτησης

Οι επιπτώσεις για τη μη αδειοδότηση του «Ιστορικού» θα είναι παρόμοιες με αυτές που αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός τη φετινή σεζόν. Θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -6 και περιορισμούς στις μεταγραφές.

Συγκεκριμένα, τη θερινή μεταγραφική περίοδο θα έχει δικαίωμα να αποκτήσει απεριόριστους Έλληνες ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών (μόνο παίκτες με δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδας), ενώ θα μπορεί να κάνει δικό της μόνο έναν ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών είτε ξένο είτε Έλληνα.

Ακόμα, στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, θα έχει για την απόκτηση μόνο ενός Έλληνα ποδοσφαιριστή άνω των 23 και απεριόριστο αριθμό κάτω των 23.

Όσον αφορά στις ανανεώσεις, στον Πανιώνιο θα επιτραπούν δύο ανανεώσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών άνω των 23 ετών, ανεξαρτήτως εθνικότητας, χωρίς χρονικό περιορισμό, ενώ απαγορεύεται στις ανανεώσεις αυτές αύξηση αποδοχών τους. Επιπλέον, δεν επιτρέπεται οι σταθερές αποδοχές να ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.

Τέλος, αν οι «κυανέρυθροι» αποκτήσουν με τη μορφή δανεισμού έναν ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών, λαμβάνεται ως κανονική μεταγραφή. Ως εκ τούτου, η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν θα έχει το δικαίωμα απόκτησης άλλου Έλληνα ή ξένου άνω των 23 ετών.