Το «θα κάνω τα πάντα για να μείνω στον Ολυμπιακό» του Χασάν

Ο Αιγύπτιος φορ του Ολυμπιακού καταλαβαίνει ότι ο Πέδρο Μαρτίνς τον εμπιστεύεται απόλυτα και θα τον ήθελε και του χρόνου στο λιμάνι. Για ποιον άλλον λόγο έχει «σκυλιάσει» να σκοράρει συνεχώς έως το τέλος της σεζόν.

Το «θα κάνω τα πάντα για να μείνω στον Ολυμπιακό» του Χασάν

Ο Ολυμπιακός ψάχνει σε πρώτη φάση έναν βαρβάτο στόπερ, ένα «κανόνι» για την κορυφή της επίθεσης και έναν αντι-Νάτχο. Στην πορεία θα αναζητήσει κι άλλους ποδοσφαιριστές σε περίπτωση που προκύψουν ανάγκες από τυχόν πωλήσεις.

Εκείνο ωστόσο που προκαλεί εντύπωση είναι η εκτίμηση που τρέφει ο Πέδρο Μαρτίνς προς το πρόσωπο του Αχμέντ Χασάν. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει εκφραστεί πολλάκις εντός της ομάδας με κολακευτικά σχόλια για τον Αιγύπτιο επιθετικό.

Δίνει μία αίσθηση με λίγα λόγια ότι δεν θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να μείνει ο Ολυμπιακός και τη νέα σεζόν με βασικό τον Αχμέντ Χασάν. Αυτό είναι κάτι που το έχει αντιληφθεί και ο «Φαραώ», ο οποίος από τη στιγμή που νιώθει ότι ο προπονητής του τον εμπιστεύεται, έχει φτάσει σε σημείο να παίζει κατά κάποιο τρόπο και για τον Μαρτίνς.

Ο Χασάν έχει κάνει έναν εκπληκτικό β’ γύρο, ωστόσο, υπάρχουν δύο σοβαρά ερωτηματικά: Το ένα αφορά το κατά πόσο είναι σε θέση να αναλάβει το βαρύ φορτίο του βασικού φορ του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν, όταν στον α’ γύρο και με συνεχόμενα παιχνίδια ανά τρεις-τέσσερις μέρες, ο Χασάν έβγαζε από έναν μυικό τραυματισμό διαδοχικά τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο!

Συν τοις άλλοις, τα 4 εκατομμύρια ευρώ που είναι η οψιόν αγοράς από την Μπράγκα και προς το παρόν οι «αρσεναλίστας» δεν το διαπραγματεύονται, είναι ένα «τρελό» ποσό για να δοθεί για τον Χασάν. Αυτά ουσιαστικά είναι τα δύο βασικά ερωτηματικά, αν αξίζει να δοθούν τόσα πολλά λεφτά για έναν παίκτη που στο πρώτο κομμάτι της σεζόν με τις συνεχόμενες υποχρεώσεις του Ολυμπιακού ανά τρία και τέσσερα 24ωρα, έβγαζε συνεχώς μυϊκούς τραυματισμούς…

Από εκεί και πέρα, ο Χασάν έχει δείξει ότι θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, τον χειμώνα που ακούγονταν διάφορα για το μέλλον του στην πατρίδα του, εκείνος βγήκε και τα διέψευσε όλα κατηγορηματικά, τονίζοντας την επιθυμία του να συνεχίσει στους Πειραιώτες.

Τέλος, το γεγονός ότι έχει «σκυλιάσει» στα τελευταία ματς και θέλει να σκοράρει συνεχώς, έχει να κάνει και με τα όσα έχουν φτάσει στα αυτιά του ότι δεν είναι τόσο σίγουρη η παρουσία του στο Κόπα Άφρικα. Θα είναι σίγουρα στην προεπιλογή της Αιγύπτου, αλλά δεν έχει εξασφαλισμένη τη θέση του στην τελική 23άδα. Οπότε, θέλει στα τελειώματα της σεζόν να αποδείξει ότι δεν χρειάζεται να έχει τέτοιου είδους ενδοιασμούς ο ομοσπονδιακός τεχνικός Χαβιέ Αγκίρε.