Κι όμως ο Ολυμπιακός χάνει αυτό το πρωτάθλημα

Οι Πειραιώτες είναι πολύ κοντά στην καλύτερη επίδοση βαθμών τους στις τρεις τελευταίες Super League, αλλά μένουν άτιτλοι.

Κι όμως ο Ολυμπιακός χάνει αυτό το πρωτάθλημα

Το ότι χάνει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός είναι ένα θέμα το οποίο έχει αναλυθεί και θα συνεχίσει να αναλύεται για αρκετό καιρό. Έφταιξαν πολλά για να χαθεί το τίτλος. Φυσικά το πρώτο και κυριότερο είναι τα δικά του λάθη, τα δώρα που έκανε στους αντιπάλους του και εκείνοι απλόχερα τα δέχτηκαν.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να μένει χωρίς τίτλο, όμως παίρνει το παράσημο του καλύτερου ποδοσφαίρου. Οι «ερυθρόλευκοι» στη μεγαλύτερη διάρκεια του… μαραθωνίου ήταν αυτοί που παρουσίασαν το πιο ωραίο θέαμα, όμως, δεν μπορούν να φτάσουν μέχρι την κορυφή.

Από τη μία τα λάθη τους και από την άλλη το εξωπραγματικό σερί του ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετά από 27 αγωνιστικές παραμένει αήττητη στη Super League. Με 73 βαθμούς προηγείται ο ΠΑΟΚ και όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο η διαφορά γίνεται στα μεταξύ τους παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός με τρεις ήττες στο πρωτάθλημα εκ των οποίων οι δύο είναι από τον ΠΑΟΚ απέχει έξι βαθμούς από τους Θεσσαλονικείς (υπολογίζουμε και τους τρεις από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό). Γίνεται κατανοητό πως όλη η ζημιά εκεί έχει γίνει.

Επί της ουσίας ο Ολυμπιακός είναι με 66 βαθμούς στο πρωτάθλημα και το φοβερό είναι πως έχει ήδη ξεπεράσει την περσινή του επίδοση. Πέρσι ο Ολυμπιακός τερμάτισε τρίτος με 57 βαθμούς και φέτος έχει ήδη εννιά περισσότερους, ενώ απομένουν ακόμα τρία παιχνίδια. Τη σεζόν 2016-2017 που κατέκτησε το τελευταίο του πρωτάθλημα είχε συγκεντρώσει 67 βαθμούς, έναν περισσότερο απ’ όσους έχει τώρα, άρα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα καταρρίψει αυτή την επίδοση.

Πέρσι η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα με 70 βαθμούς και απ’ ότι φαίνεται και αυτό θα το ξεπεράσει ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» αν κάνουν τρεις νίκες στα τρία ματς που απομένουν θα τελειώσουν με 75 βαθμούς το πρωτάθλημα. Η επίδοση τους είναι εξαιρετική, αλλά δεν είναι και αρκετή για να τους δώσει τον τίτλο.