Όλα κρίθηκαν τον Σεπτέμβριο

Τελικά στις 30 Σεπτεμβρίου 2018 στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1 στο Καραϊσκάκη παίχτηκε όλο το φετινό πρωτάθλημα στη «μάχη» του τίτλου.

Όλα κρίθηκαν τον Σεπτέμβριο

Είχαμε συνηθίσει να λέμε τα προηγούμενα χρόνια, όχι τις σεζόν που ο Ολυμπιακός έπαιρνε το πρωτάθλημα από τον χειμώνα με τον ερχομό του Μαρινάκη στην ΠΑΕ, αλλά όταν οι τίτλοι παίζονταν σε μία κλωστή (σ.σ. κυρίως πριν από το 2010), ότι τα πρωταθλήματα δεν κρίνονται στα ντέρμπι, αλλά στα ματς της επαρχίας…

Φέτος τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Πάμε να προσεγγίσουμε τη φετινή σεζόν αφήνοντας για λίγο στην άκρη τα διαιτητικά λάθη που έβγαζαν μάτι και ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών, όχι μόνο στους «ερυθρόλευκους», αλλά και σε άλλες ομάδες. Και αφήνουμε στην άκρη τις διαιτητικές συζητήσεις, γιατί πολύ απλά ο Ολυμπιακός ήξερε τι θα αντιμετώπιζε στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και λαμβάνοντας υπόψη την εικόνα που παρουσίασε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αποδείχθηκε ότι ήταν κατάλληλα προετοιμασμένος. Ακόμα και με κόντρα διαιτησία, οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να πάρουν το πρωτάθλημα απέναντι σε θεούς και δαίμονες.

Αν βγάλουμε από το μυαλό μας τις διάφορες χερούκλες του Βιεϊρίνια στην Λαμία ή τα διάφορα πέναλτι τύπου Πρίγιοβιτς με τον Αστέρα Τρίπολης, μπορούμε να πούμε ότι ο Ολυμπιακός αν είχε κερδίσει τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, σε ένα ματς που τον είχε πετάξει στα σχοινιά και τον σφυροκοπούσε, τώρα το πιθανότερο είναι να συζητούσαμε για το πιο μάγκικο πρωτάθλημα που κατέκτησε με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, την ΚΕΔ, την ΕΠΟ κ.ο.κ.!

Εκείνη η διπλή γκάφα των Γιαννιώτη και Βούκοβιτς αποδείχθηκε καθοριστική ως προς την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Από τη μία έχασε ένα εξάποντο ο Ολυμπιακός (τους τρεις που δεν πήραν οι Πειραιώτες και τους τρεις που πήρε ο ΠΑΟΚ) και από την άλλη ο «Δικέφαλος του βορρά» απέκτησε ένα τεράστιο ψυχολογικό αβαντάζ, αφού έπεσε από την Ακρόπολη και δεν βρήκε μόνο πορτοφόλι, αλλά ολόκληρο… θησαυροφυλάκιο!

Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό το φετινό πρωτάθλημα κρίθηκε σε εκείνο το 0-1. Ξαναλέμε ότι αφήνουμε στην άκρη τα διαιτητικά λάθη υπέρ του ΠΑΟΚ, γιατί σε αυτά δεν μπορούσε να… επέμβει η ομάδα του Πειραιά. Προφανέστατα και έπαιξαν σημαντικότατο ρόλο στην εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Προσεγγίζοντας όμως τη σεζόν καθαρά αγωνιστικά, σε ένα ματς που ήταν δικό του, σε ένα ματς που ο ΠΑΟΚ δεν ήξερε πώς να προστατευτεί από τον καταιγισμό ευκαιριών, σε ένα ματς που τέλος πάντων το ήλεγχε απόλυτα, ο Ολυμπιακός έμεινε με τις εντυπώσεις με τις… 23 τελικές προσπάθειες στις 30 Σεπτεμβρίου και βλέπει μερικούς μήνες αργότερα τους Θεσσαλονικείς έτοιμους να κάνουν φιέστα…