Η αλλαγή του Ολυμπιακού σε ένα χρόνο και το «πρέπει» για το 2020

Απολαυστική και στο Αγρίνιο η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και στέλνει μήνυμα για τη νέα σεζόν.

Η αλλαγή του Ολυμπιακού σε ένα χρόνο και το «πρέπει» για το 2020

Πριν ένα χρόνο τέτοια εποχή στον Ολυμπιακό επικρατούσε ένα αλαλούμ, ποδοσφαιριστές ανήμποροι να αγωνιστούν και η διοίκηση να προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Τέτοια εποχή έκλεινε τον Πέδρο Μαρτίνς η ομάδα του Πειραιά που ήθελε να τελειώσει η σεζόν για να λήξει το μαρτύριο.

Ένα χρόνο μετά ο Ολυμπιακός μένει χωρίς τίτλο και συγκεκριμένα μένει εκτός στόχων από τις 28 Φεβρουαρίου. Παρόλα αυτά ο κόσμος θέλει να δει και τα επόμενα τρία ματς που μένουν μέχρι το τέλος. Η ομάδα του Πειραιά παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο και παραδίδει μαθήματα δημιουργικότητας και επιθετικότητας.

Το 5-0 στο Αγρίνιο είναι ακόμα ένας κρίκος στην αλυσίδα των καλών εμφανίσεων. Αποκτά μεγαλύτερη αξία, όμως, διότι δεν είναι εύκολο για μία ομάδα που δεν διεκδικεί τίποτα να έχει τέτοια ένταση στο παιχνίδι της και τέτοια προσήλωση στο πλάνο της. Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς ικανοποιεί κι αν μην παίρνει τίτλο.

Αυτή η ομάδα αδίκησε τον εαυτό της, γιατί από τα δικά της λάθη δεν πήρε κάτι, αλλά από την άλλη μέσα από αυτή τη χρονιά μπορεί να δει τις αδυναμίες της για να γίνει ακόμα καλύτερη την επόμενη. Μόνο έτσι μπορεί να πάει μπροστά και το ξέρουν καλά στο λιμάνι. Έχουν μπροστά τους ένα σύνολο που αποδίδει και παίκτες που χαίρονται να είναι μέρος αυτού. Δεν είναι λίγο πράγμα να μπαίνει στο γήπεδο ο ποδοσφαιριστής και να το ευχαριστιέται.

Κάπως έτσι παρακολουθούσαμε στο Αγρίνιο έναν έξοχο Ολυμπιακό να επιτίθεται κατά κύματα και το κυριότερο να έχει χίλιους τρόπους να εκδηλώσει επιθέσεις. Αυτός ο Ολυμπιακός δεν είναι τέλειος, έχει τις αδυναμίες του και γι’ αυτές δουλεύει ο Μαρτίνς και τα στελέχη του. Θέλει 3-4 ποδοσφαιριστές αξίας που θα κάνουν τη διαφορά, αλλά θέλει προσωπικότητα και εμπειρία. Αυτά τα δύο λείπουν από την ομάδα του Πειραιά.

Είναι στοιχεία που κάνουν τη διαφορά στα μεγάλα ματς. Έτσι θα μπορέσει να επιστρέψει στην κορυφή. Παίκτες οι οποίοι στα ματς που «καίνε» θα έχουν τον τρόπο να βγουν μπροστά. Ο Ολυμπιακός και ο Μαρτίνς θέλουν να εμπειρία και ποιότητα, αλλά πάνω απ’ όλα θέλουν να μην πειράξουν αυτό το σύνολο που φέτος αποδίδει. Όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό πρέπει να γίνει.

Αντί επιλόγου υπενθυμίζουμε πως στο «Γ. Καραϊσκάκης» μένει ακόμα μία παράσταση. Στις 14 Απριλίου ο Ολυμπιακός υποδέχεται στις 19:00 τη Ξάνθη. Σε αυτό το ματς θα μπορεί για τελευταία φορά ο κόσμος να απολαύσει τη φετινή ομάδα.