Ο Ολυμπιακός παίζει για τον Μαρτίνς!

Οι «ερυθρόλευκοι» ποδοσφαιριστές έστειλαν μήνυμα υπέρ της δουλειάς του προπονητή τους. Αργά; Μπορεί, αλλά οι υποσχέσεις για την επόμενη χρονιά είναι μεγάλες από αυτή την ομάδα. 
Ο Ολυμπιακός παίζει για τον Μαρτίνς!

Στο Αγρίνιο ο Ολυμπιακός έδειξε σε όλη τη μεγαλοπρέπειά της την απλότητα του ποδοσφαίρου. Έδειξε ότι μπορεί να υπηρετήσει το μοντέρνο τρόπο παιχνιδιού που διδάσκει και επιχειρεί να επιβάλλει από την αρχή της σεζόν ο προπονητής του, με τις δυσκολίες που σαφέστατα υπήρξαν. Τόσο από εξωγενείς παράγοντες, όσο και από λάθη του ίδιου του Ολυμπιακού σε συγκεκριμένα ματς. Σε κάποια από αυτά η απόδοση μπορεί να ήταν αντίστοιχη με αυτή του αγώνα στο Αγρίνιο, αλλά το αποτέλεσμα απείχε μακράν. Αλλά αυτά είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα.

Αυτό που μπορεί κανείς να διαπιστώσει από την εικόνα που έχει ο Ολυμπιακός στην πλειονότητα των αγώνων του το τελευταίο διάστημα, είναι ότι οι παίκτες έχουν έναν επαγγελματισμό που δεν είχε η ομάδα στο φινάλε της περσινής σεζόν που επίσης είχε χαθεί. Παρουσιάζουν εντελώς διαφορετική εικόνα. Δείχνουν ότι σέβονται τη συνεργασία που έχουν με τον προπονητή τους και την εμπιστοσύνη που τους δείχνει, ενόψει των αποφάσεων για τη νέα περίοδο.

Ο Μαρτίνς δηλώνει συνεχώς δημοσίως ότι μπορεί η μεταγραφική αγορά να είναι ανοιχτή, αλλά εκείνος θέλει να έχει τους φετινούς παίκτες του στη νέα χρονιά και στην προσπάθεια να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στην κορυφή. Εξηγεί συνεχώς ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι ο Ολυμπιακός που βρίσκεται υπό την αγωνιστική ευθύνη του, μπορεί να γίνεται ακόμη καλύτερος, με μεγαλύτερη συνοχή και πολύ πιο θεαματικός και αποτελεσματικός. Θέλει να αξιοποιήσει τη φετινή χρονιά και να μην έχει στην προετοιμασία μια ομάδα με πολλές αλλαγές, παρά μόνο με ποιοτικές προσθήκες εκεί που κρίνει ότι απαιτείται.

Δεν είναι παράλογο να παρουσιάζεται ο Ολυμπιακός τόσο προσηλωμένος και αποφασιστικός στο φινάλε της σεζόν όταν οι παίκτες του νιώθουν πως ο προπονητής τους είναι δίπλα τους και τους θέλει δίπλα του. Ο Μαρτίνς έχει καταφέρει να κάνει την ομάδα του έτοιμη να τον υπερασπιστεί. Θα μπορούσε να είχε συμβεί αυτό και νωρίτερα, αλλά σημασία πλέον για τον Ολυμπιακό έχει να συμβεί άμεσα.

Η εμφάνιση και η εμφατική νίκη στο Αγρίνιο δείχνουν ότι αυτός ο στόχος έχει πλησιάσει πλέον πάρα πολύ...