Χιμένεθ: Έχουμε αυξήσει την ένταση ως ομάδα

Η αλλαγή του αγωνιστικού ρυθμού είναι για τον τεχνικό της ΑΕΚ η σημαντικότερη αλλαγή που παρουσιάζει η "Ένωση" στα τελευταία παιχνίδια.

Χιμένεθ: Έχουμε αυξήσει την ένταση ως ομάδα

Αναλυτικά είπε ο προπονητής του "Δικεφάλου" στη συνέντευξη Τύπου μετά από το ματς με την Ξάνθη:

Πόσο ικανοποιημένος είναι από την απόδοση των παικτών του:

«Πιστεύω ότι κάναμε ένα πλήρες παιχνίδι από το πρώτο λεπτό. Στο πρώτο ημίχρονο δημιουργήσουμε ευκαιρίες αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε. Δεν είχαμε δύναμη στην τελική προσπάθεια. Και η Ξάνθη στην οργανωμένη της πρώτη ευκαιρία έκανε ένα πολύ ωραίο γκολ. Με όλο τον σεβασμό θα ήταν πολύ άδικο να μην κερδίσουμε σήμερα».

Για την πίεση της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο:

«Και στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και στο δεύτερο είχαμε καλή κυκλοφορία. Όμως στο πρώτο δεν ήμασταν αρκετά δυνατοί στην τελική προσπάθεια. Οπότε στο πρώτο είχαμε πολύ καλύτερη κυκλοφορία, αλλά δεν τελειώναμε τις φάσεις και στο δεύτερο είχαμε περισσότερη κάθετη κίνηση και καλύτερα τελειώματα».

Για το αν ανησύχησε μετά το 1-0:

«Φυσικά. Θέλω πάντα να κερδίζω, αλλά δεν μπορείς συνέχεια να κερδίζεις. Αν δεν κερδίζαμε σήμερα, θα ήταν από τα ματς που ενώ έχεις κάνει τα πάντα, δεν τα κατάφερες. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από παίκτες που πήραν χρόνο συμμετοχής όπως ο Αλμπάνης, ο Κλωναρίδης, ο Σβάρνας. Το σημαντικό είναι να νιώθουν όλοι οι παίκτες σημαντικοί, γιατί τους χρειαζόμαστε».

Ρωτήθηκε τι έχει αλλάξει στην ΑΕΚ και είπε:

«Το ποδόσφαιρο είναι ευστοχία ενώ έχουμε αυξήσει την ένταση».

Ράσταβατς: Θα πολεμήσουμε για την παραμονή

Από την πλευρά του ο Μίλαν Ράσταβατς εμφανίστηκε στις δηλώσεις του πικραμένος από την ήττα σημειώνοντας:

«Πήγαμε από τον παράδεισο στην κόλαση. Ήταν φανερό ότι δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε τον ρυθμό. Φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν η ΑΕΚ έκανε πολλές φάσεις».

Όσο για τη μάχη της παραμονής, είπε: «Θα πολεμήσουμε. Μαχόμαστε κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».