Παναθηναϊκός - Άρης 2-0: Μασκοφόρος εκδικητής

Με γκολ των Δώνη και Ινσούα στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 2-0 του Άρη στο άδειο ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός - Άρης 2-0: Μασκοφόρος εκδικητής

Ο Παναθηναϊκός… πάτησε το γκάζι στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-0 επί του Άρη κάνοντας ένα βήμα για να μπορέσει να κάνει την… ανατροπή και να προλάβει το τραίνο της εξόδου στην Ευρώπη.

Οι «πράσινοι» είχαν δυο πρόσωπα, καθώς στο πρώτο μέρος ήταν κακοί, αλλά εκεί ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί, μια και δεν εκμεταλλεύτηκε το κακό διάστημα του αντιπάλου του.

Στη συνέχεια όμως το γκολ του Δώνη, αλλά και η είσοδος του Άλτμαν, που πήρε τη θέση του αποτέλεσαν καταλυτικά στοιχεία για να αλλάξει το μομέντουμ και να πάρει τη νίκη.

Ο Άρης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο μέρος του αγώνα. Είχε την εδαφική υπεροχή, πίεζε τον παναθηναϊκό, έκλεβε μπάλες, είχε καλή κυκλοφορία στο παιχνίδι του και έφτασε πολλές φορές απέναντι στον Διούδη. Μια από αυτές μάλιστα η μπάλα βρήκε στο δοκάρι.

Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι ήταν κακοί. Δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στην κατοχή τους, έκαναν συνεχώς λάθη στη μεσαία γραμμή και η εικόνα τους ήταν προβληματική.

Στη συνέχεια όμως το γκολ του Δώνη στο 62’, άλλαξε τα δεδομένα και τους συσχετισμούς, μια και ο Άρης αναγκάστηκε να κάνει δυο αλλαγές (Ματίγια- Φετφατζίδη), αλλά και να ανοίξει τους χώρους στην άμυνά του.

Ο Παναθηναϊκός το εκμεταλλεύτηκε αυτό και με τον Ινσούα έκανε το 2-0 στο 74’ μπαίνοντας για τα καλά στη θέση του φαβορί της αναμέτρησης.
Παρά τις προσπάθειες των παικτών του Άρη η κατάσταση δεν άλλαξε, καθώς είχαν άτσαλες επιλογές, τις οποίες η καλά οργανωμένη άμυνα του Παναθηναϊκού εξουδετέρωνε.

Ο Άλτμαν λειτούργησε καταλυτικά για να μπορέσει το «τριφύλλι» να ξεμπλοκάρει στο κέντρο και να βγάλει αρκετές κόντρες.

Με αρκετά λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο ο Σκουλάς.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο ΟΑΚΑ (κεκλεισμένων των θυρών)
Παναθηναϊκός- Άρης 2-0
Σκόρερ: 63΄Δώνης, 74΄ Ινσούα
Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας)
Κάρτες: Πούγγουρας

Συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Γιόχανσον, Ινσούα, Κουρμπέλης, Κάτσε, Δώνης (63' Άλτμαν), Χατζηγιοβάνης (77' Καμπετσής), Μακέντα (86' Εμμανουηλίδης)

Άρης (Παντελίδης): Κουέστα, Βαλεριάνος, Βέλεθ, Ρόουζ, Κορχούτ, Σιώπης, Μπάσα (65' Ματίγια), Γκαρσία (80' Γιουνές), Μαρτίνες (65' Φετφατζίδης), Λάρσον, Ντιγκινί