Ο ρόλος του Φορτούνη στα διπλά του Ολυμπιακού στην επαρχία

Καθοριστικός ο αρχηγός της ομάδας του Πειραιά στα παιχνίδια μακριά από την Αττική, αφού από τα δικά του πόδια ήρθαν οι μεγάλες νίκες του Ολυμπιακού.

Ο ρόλος του Φορτούνη στα διπλά του Ολυμπιακού στην επαρχία

Στις 27 Ιανουαρίου ο Ολυμπιακός έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι στην επαρχία. Ήταν η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Με εκείνο το ματς η ομάδα του Πειραιά είχε ολοκληρώσει μία τριάδα αγώνων στην ελληνική επαρχία με απόλυτη επιτυχία.

Είχε νικήσει 2-0 τον Λεβαδειακό, 2-1 ον ΠΑΣ Γιάννινα και 2-0 τους Αρκάδες. Τρία σερί ματς τα οποία ήταν κομβικά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό. Εκείνες οι αναμετρήσεις και η εικόνα του Ολυμπιακού σε αυτά τα παιχνίδια είχε εκτοξεύσει τη ψυχολογία στα ύψη.

Οι Πειραιώτες το βράδυ της Κυριακής αγωνίζονται ξανά σε επαρχιακό γήπεδο και αυτή τη φορά αντιμετωπίζουν τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Ένας αντίπαλος που δεν είναι εύκολος για την ομάδα του Πειραιά και το απέδειξε αυτό και στον πρώτο γύρο.

Στα τρία διπλά που έκανε ο Ολυμπιακός στην επαρχία είχε έναν κοινό παρονομαστή. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Κώστα Φορτούνη. Στη Λιβαδειά είχε ανοίξει το σκορ στο 7’ έπειτα από ασίστ του Γκερέρο. Στα Γιάννενα είχε προκαλέσει το αυτογκόλ του Σκόνδρα στο 8’ όταν εκείνος είχε κάνει το γέμισμα και ο αμυντικός του ΠΑΣ στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στην Τρίπολη έκανε το 0-1 στο 28’ και στο 50’ έβγαλε την ασίστ στον Λάζαρο για το 0-2.

Αποδείχτηκε καθοριστικός σε αναμετρήσεις πολύ σημαντικές για τον σύλλογο και σε γήπεδα δύσκολα όπως αυτά της επαρχίας. Ο Φορτούνης είχε ρόλο σε αυτά τα διπλά και το ίδιο ζητάει από αυτόν ο Πέδρο Μαρτίνς και για το παιχνίδι του Αγρινίου. Ξέρει πως η παρουσία του αρχηγού θα είναι καθοριστική σε αυτή την αναμέτρηση.