Λουτσέσκου: «Είμαστε γεμάτοι με αυτοπεποίθηση»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε στη κάμερα των καναλιών Novasports ενόψει του αγώνα με τη Λαμία για την 27η αγωνιστική της Super League. 

Λουτσέσκου: «Είμαστε γεμάτοι με αυτοπεποίθηση»

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τη Λαμία στην Τούμπα την Κυριακή (7/4,19:00) στο πλαίσιο της 27η αγωνιστικής της Super League.

Με αφορμή τον αγώνα ο Ραζβάν Λουτσέσκου παραχώρησε συνέντευξη στα κανάλια Novasports τονίζοντας μεταξύ άλλων πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Για την εβδομάδα που πέρασε:

«Ήταν μια καλή εβδομάδα για εμάς με καλά παιχνίδια και αποτελέσματα, αλλά και καλές προπονήσεις. Έχουμε άλλη μια ημέρα μέχρι το παιχνίδι με τη Λαμία για να προετοιμαστούμε καλά και είμαστε γεμάτοι με αυτοπεποίθηση. Περιμένουμε με ενθουσιασμό κάθε παιχνίδι, ώστε να βρεθούμε στο γήπεδο» .

Για το αν υπάρχουν προβλήματα ενόψει του αγώνα με τη Λαμία:

«Το μοναδικό πρόβλημα είναι ο Λημνιός, ο οποίος σήμερα έκανε κανονική προπόνηση, όμως θα μείνει πιθανότατα εκτός του αγώνα με τη Λαμία, γιατί δεν έκανε προπονήσεις για 10 ημέρες. Πρέπει να τον προφυλάξουμε για να επανέλθει».

Για όσα κρατάει από το παιχνίδι Κυπέλλου απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης:

«Όλα τα κρατάω. Το αποτέλεσμα, την εμφάνιση, το γεγονός ότι χρησιμοποιήσαμε παίκτες με λιγότερες αγωνιστικές ευκαιρίες στο δεύτερο μισό της σεζόν, την ωριμότητα που δείξαμε στο παιχνίδι. Ήταν σημαντικό να πάρουμε νίκη χωρίς να δεχθούμε γκολ σε ένα ημιτελικό Κυπέλλου και παίξαμε τέλεια. Ο αντίπαλος δεν είχε καθαρή ευκαιρία και αυτό με ικανοποιεί απόλυτα. Είναι σημαντικό ότι ο ΄Ινγκασον και ο Γιαννούλης ήταν καλοί. Ο Γιαννούλης έπαιξε πολύ καλά αμυντικά, αν και ξέρουμε ότι είναι καλός επιθετικά και χρειάζεται βελτίωση στο ανασταλτικό κομμάτι. Δουλεύει, του μιλάμε, του αναλύουμε την κατάσταση και είμαι χαρούμενος, γιατί ήταν παιχνίδι με μεγάλο βαθμό πίεσης, καθώς είναι ένα βήμα πριν τον τελικό. Αντέδρασε καλά, ενώ ο Κάνιας, ο Μίσιτς, ο Σάχοφ, ο Ελ Καντουρί μας βοήθησαν. Όλοι τους μου έδειξαν ότι έχουμε ένα πολύ δυνατό γκρουπ παικτών».

Για το αν σκέφτεται ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα αυτή την εβδομάδα:

«Είμαστε πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως δεν έχει τελειώσει τίποτα. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να πάρουμε τη νίκη, να δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε στο παιχνίδι και να παρουσιαστούμε 100% έτοιμοι».

Για το αν θεωρεί ότι οι ομάδες που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της σεζόν έχουν παρόμοια αγωνιστική φιλοσοφία:

«Διαφορετικές ομάδες, διαφορετικοί παίκτες, διαφορετικά χαρακτηριστικά, όμως θα μπορούσε να είναι ίδια η φιλοσοφία αυτών των ομάδων. Δεν βάζω μέσα τον Αστέρα, γιατί συνήθως έχει επιθετικό στιλ, εντελώς διαφορετικό με τις υπόλοιπες ομάδες όπως η Λαμία, η Λάρισα, ο Λεβαδειακός και τα Γιάννινα. Ο Αστέρας οδηγήθηκε σε αυτό το στιλ, γιατί επιβάλλαμε το ρυθμό μας και οδηγήσαμε εκεί το παιχνίδι.

Η Λαμία είναι πολύ καλά οργανωμένη στο αμυντικό κομμάτι, πολύ συμπαγής, χρειάζεται προσοχή στην κυκλοφορία της μπάλας, στις κινήσεις μας και να είμαστε έτοιμοι να σκοράρουμε τις ευκαιρίες μας. Πρέπει να είμαστε καλά οργανωμένοι και στο τρανζίσιον, ώστε να μην δεχθούμε αντεπιθέσεις. Για να δώσω ένα καλύτερο παράδειγμα, ο Αστέρας θέλει να κρατάει τη μπάλα, ακόμα και αν δέχεται πίεση, όμως η Λαμία άμεσα προσπαθεί να στείλει τη μπάλα μπροστά στον Μπαράλες, ο οποίος είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι. Αλλά είναι δύο εντελώς διαφορετικά στιλ παιχνιδιού».