Τα θέλω της ΑΕΚ και τα θέλω του Πόνσε

Όσο ο Εζεκιέλ Πόνσε σκοράρει τόσο φουντώνει η συζήτηση στην "Ένωση" για το μέλλον του στα Σπάτα. Λογικό από τη στιγμή που ο κόσμος του «Δικεφάλου» είναι ξετρελαμένος με τα γκολ του Αργεντινού φορ.

Τα θέλω της ΑΕΚ και τα θέλω του Πόνσε

Πόσο πιθανό είναι όμως να μείνει τελικά στην «Ένωση» ο ποδοσφαιριστής; Όπως φαίνεται όχι και τόσο. Ο ίδιος άλλωστε αποφεύγει συνεχώς να μιλήσει ξεκάθαρα για το μέλλον και τα θέλω του. Παρ’ όλα αυτά, κάποια βασικά συμπεράσματα βγαίνουν το τελευταίο διάστημα για το πώς βλέπουν οι δύο πλευρές τα πράγματα.

Ας ξεκινήσουμε με την ΑΕΚ: Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν τον παίκτη και του χρόνου στην ομάδα. Γι’ αυτό είναι διατεθειμένοι τα συζητήσουν μαζί του με πάρα πολύ καλή διάθεση.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι στις αποδοχές του και στα ζητήματα που θα δημιουργήσει στα αποδυτήρια μια απόφαση της ΠΑΕ να αναλάβει τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ μόνη της. Αυτή τη στιγμή το συμβόλαιό του πληρώνεται μισό - μισό με τη Ρόμα.

Αν όμως η ΑΕΚ ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του Πόνσε, τότε θα πρέπει εκείνη να καταβάλει τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που το αμέσως χαμηλότερο συμβόλαιο στα Σπάτα είναι του Μάνταλου και του Λιβάγια στις σχεδόν 800.000 ευρώ. Όλοι οι υπόλοιποι είναι ακόμα πιο χαμηλά.

Όσο για τις ρήτρες με τη Ρόμα, η «Ένωση» το καλοκαίρι συμφώνησε σε δύο διαφορετικές: Η πρώτη αντί επτά εκατομμυρίων ευρώ, αφήνοντας ποσοστό μεταπώλησης 15% στους Ρωμαίους και η δεύτερη αντί έξι εκατομμυρίων ευρώ, με ποσοστό διπλάσιο (30%) για τη Ρόμα.

Πάμε τώρα στα θέλω του Πόνσε: Σίγουρα επιθυμεί τουλάχιστον το συμβόλαιό του ως έχει, δηλαδή τα 1,2 εκατομμύρια. Πώς να κάνει… εκπτώσεις με τέτοια σεζόν ο Αργεντινός;

Από εκεί και πέρα, λέει στο περιβάλλον του ότι το ιδανικό για εκείνον είναι είτε να αγωνιστεί σε ομάδα που θα παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ, είτε σε σύλλογο που θα έχει πιθανότητες να παίξει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (να βρίσκεται δηλαδή στα προκριματικά ή στα πλέι οφ της διοργάνωσης), είτε σε κλαμπ που θα ανήκει στην πρώτη κατηγορία ενός από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Φυσικά, υπάρχει πάντα η Ρόμα στο μυαλό του Πόνσε. Αν θέλει να τον κρατήσει, ο 21άχρονος φορ είναι διαθέσιμος.

Πού είναι η ΑΕΚ σε όλα τα παραπάνω; Σίγουρα όχι σε προτεραιότητα στο μυαλό του Πόνσε. Το μόνο όπλο της είναι η αγάπη του κόσμου της προς το πρόσωπό του. Θα δούμε αν αυτή αποδειχθεί τόσο σημαντική για να αλλάξει πολλές από τις σκέψεις του φετινού "πολυβόλου" του «Δικεφάλου».