Ο Μπογιατά, ο Βέλεθ και η ενίσχυση της άμυνας του Ολυμπιακού

Ο Βέλγος κεντρικός αμυντικός είναι ελεύθερος, ο Ισπανός που αρέσει στους Πειραιώτες και όλες οι κινήσεις για το κέντρο της άμυνας.

Ο Μπογιατά, ο Βέλεθ και η ενίσχυση της άμυνας του Ολυμπιακού

Ακόμα μπορεί να είναι πολύ νωρίς για τις μεταγραφικές υποθέσεις, αλλά στον Ολυμπιακό κάνουν την προεργασία τους για τη δημιουργία της ομάδας της νέας αγωνιστικής περιόδου. Το ότι είμαστε στον Απρίλιο δεν σημαίνει πως στο λιμάνι δεν ασχολούνται με την ενίσχυση του ρόστερ τους.

Στην άμυνα δεδομένα θέλει ενίσχυση ο Ολυμπιακός και χρειάζεται συγκεκριμένα πράγματα σε μία γραμμή από την οποία ταλαιπωρήθηκε κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Ο Γιασίν Μεριά φαντάζει ο σίγουρος από το ρόστερ που έχει αυτή τη στιγμή η ομάδα του Πειραιά. Το θέμα είναι ποιοι θα τον πλαισιώσουν για να δημιουργήσει ο Πέδρο Μαρτίνς τη νέα αγωνιστική περίοδο την άμυνα του Ολυμπιακού.

Τα σενάρια είναι πολλά για την ομάδα του Πειραιά, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» θα ψάξουν για την καλύτερη λύση. Πρώτα απ’ όλα μη ξεχνάμε πως σημαντικό μέρος της προετοιμασίας θα χάσει τόσο ο Μεριά, όσο και ο Σισέ που έχουν υποχρεώσεις στο Κόπα Άφρικα.

Για εκείνο το διάστημα και για το ενδεχόμενο να χάσουν ακόμα και το ματς του Ιουλίου για τα προκριματικά του Champions League ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση του Φραν Βέλεθ. Ο στόπερ του Άρη αρέσει στους «ερυθρόλευκους» και σκοπεύουν να την… τρέξουν την υπόθεση για να την τελειώσουν. Ο Βέλεθ έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία με την ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι ένας δυναμικός στόπερ και είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει μία λύση για το κέντρο της άμυνας.

Εκτός αυτού, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» κοιτάζουν κι άλλες περιπτώσεις. Μία από αυτές είναι ο Ντεντρίκ Μπογιατά. Ο 28χρονος Βέλγος στόπερ έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τον Ολυμπιακό, αλλά η περίπτωση του δεν προχώρησε. Ο Μπογιατά είναι ελεύθερος από τη Σέλτικ και το όνομα του έχει έρθει ξανά στην επικαιρότητα από δημοσιεύματα του εξωτερικού. Είναι ένα από τα ονόματα που θα πέσουν στο τραπέζι.

Κατά τα άλλα από αυτούς που ανήκουν στο ρόστερ του Ολυμπιακού ο Ροντερίκ Μιράντα είναι δανεικός από τη Γουλβς και δεν θα συνεχίσει στο μεγάλο λιμάνι, αφού αναμένεται να επιστρέψει στους «λύκους». Ο Γιάγκος Βούκοβιτς είναι μία περίεργη περίπτωση με τις πιθανότητες παραμονής να είναι μειωμένες και να υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό, ενώ ο Παπέ Σισέ είναι πολύ πιθανό να φέρει πρόταση από το εξωτερικό.