Έτσι πρόλαβε ο Ολυμπιακός δύο «μνηστήρες» του Γκιγιέρμε

Η Λεβάντε και η Έιμπαρ ήταν οι δύο ομάδες που γλυκοκοίταζαν την περίπτωση του Βραζιλιάνου χαφ, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» κινήθηκαν γρήγορα και τον έφεραν στη χώρα μας.

Έτσι πρόλαβε ο Ολυμπιακός δύο «μνηστήρες» του Γκιγιέρμε

Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα πέτυχε την Κυριακή ο Γκιγιέρμε κόντρα στον Ατρόμητο. Ένα γκολ που αποτέλεσε την αφετηρία για την ανατροπή του 0-1 του πρώτου ημιχρόνου και την επικράτηση απέναντι σε μία ομάδα που κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο για να πάρει βαθμό ή βαθμούς με… θέα το καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Βραζιλιάνος χαφ που πλέον έχει «βιδωθεί» στην ενδεκάδα και δεν βγαίνει ούτε με… αίτηση από τον Πέδρο Μαρτίνς, είναι από τους ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει στον φετινό Ολυμπιακό και ενόψει της νέας σεζόν θα αποτελέσει μία από τις «κολόνες» της ομάδας που θα χτιστεί για να επιστρέψει τον Μάιο του 2020 στον θρόνο της.

Το ευχάριστο για τους «ερυθρόλευκους» είναι ότι ο Γκιγιέρμε είναι ενθουσιασμένος στην Ελλάδα, του αρέσει ο Ολυμπιακός και χαίρεται κάθε του μέρα στη χώρα μας. Και φανταστείτε ότι λίγο ήθελε και αν καθυστερούσαν οι «ερυθρόλευκοι», το πιθανότερο είναι να τον θαυμάζαμε στα γήπεδα της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Τι εννοούμε; Όταν ο Ολυμπιακός «γκάζωσε» το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου να κάνει τις τελικές επαφές με την Λα Κορούνια για την απόκτησή του, εμφανίστηκαν δύο ισπανικές ομάδες από το πουθενά και ζήτησαν να μάθουν τις απαιτήσεις της Ντέπορ. Ο λόγος για τις Λεβάντε και Έιμπαρ.

Ο Γκιγιέρμε εξ αρχής όμως ήθελε μία νέα πρόκληση στην καριέρα του και η προοπτική του Ολυμπιακού τον ενδιέφερε από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε για το ενδιαφέρον του.

Το γεγονός ότι η ομάδα που ασχολήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη μαζί του ήταν ο Ολυμπιακός, μέτρησε στο να πιέσει και ο ίδιος την Λα Κορούνια να αποδεχτεί την πρόταση των Πειραιωτών. Μια πρόταση που άγγιξε τα 2,5 εκ. ευρώ.

Κάπως έτσι λοιπόν, ο Γκιγιέρμε πήρε το αεροπλάνο για την Ελλάδα και έφτασε πλέον στο σημείο να είναι βασικός και αναντικατάστατος, έχοντας 28 συμμετοχές σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ με την ερυθρόλευκη φανέλα. Και φυσικά, εκτός από το γκολ κόντρα στον Ατρόμητο, έχει στο ενεργητικό του και το γκολ στη θρυλική νίκη επί της Μίλαν τον περασμένο Δεκέμβριο με 3-1.