Deja vu: Εκανε... ΑΕΚ τον Ατρόμητο

Ο Θοδωρής Ρούσσος γράφει για τον... καρμπόν Ολυμπιακό στα παιχνίδια με ΑΕΚ και Ατρόμητο, που σε μια περίοδο χωρίς στόχους, "κερδίζει" ένα γεμάτο Καραϊσκάκη.

Deja vu: Εκανε... ΑΕΚ τον Ατρόμητο

Deja vu, ελληνιστί: Προμνησία. Ο όρος προμνησία περιγράφει την αίσθηση ότι κάποιος έχει δει ή βιώσει ξανά στο παρελθόν μία κατάσταση.

Η αλήθεια είναι ότι το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο, δεν μας αφήνει απλά την αίσθηση, αλλά τη σιγουριά ότι είδαμε... καρμπόν το παιχνίδι με την ΑΕΚ, όπου η ομάδα του Μαρτίνς είχε επικρατήσει με το ευρύ 4-1. Στο ίδιο γήπεδο. Με άλλους πρωταγωνιστές.

Είδαμε, λοιπόν, δύο Ολυμπιακούς. Τον Ολυμπιακό του πρώτου ημιχρόνου να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα απέναντι στο ανοιχτό παιχνίδι του αντιπάλου, κυρίως όσον αφορά την αμυντική του λειτουργία. Η τρικυμία που είχε πιάσει την άμυνα του Ολυμπιακού στο ματς με την ΑΕΚ, εμφανίστηκε και στο πρώτο 45λεπτο του αγώνα με τον Ατρόμητο, με αποτέλεσμα πάλι να αναγκαστεί να κυνηγάει το σκορ (0-1 και τα δύο ημίχρονα).

Και μάλιστα, αυτή προσωποποιήθηκε στον κατά τ' άλλα φορμαρισμένο Μεριά, ο οποίος στο 0-1 κράτησε onside την επίθεση των φιλοξενούμενων, έχοντας το λάθος εύκολο σε τοποθετήσεις ή μεταβιβάσεις. Κι ενώ ο Ολυμπιακός έψαχνε την ισοφάριση πριν την ανάπαυλα, ένα δεύτερο λάθος του Μεριά, λίγο έλειψε να στοιχίσει το 0-2 για την ομάδα του (έσωσε ο Σα με τα πόδια, προλαβαίνοντας τον Κουλούρη).

Όπως με την ΑΕΚ, έτσι και στο ματς της Κυριακής (31/3), ο Ολυμπιακός βρήκε γρήγορα την ισοφάριση στο δεύτερο ημίχρονο και όλα πήραν το δρόμο τους. Το δεύτερο γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου και το... σενάριο ήθελε τον Μπουχαλάκη, με κίνηση και εκτέλεση σέντερ φορ να πετυχαίνει το νικητήριο -για την ομάδα του- γκολ. Αν δε, ο Ποντένσε ήταν αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια, τότε ίσως και το σκορ να ήταν ίδιο, όπως με την Ενωση.

Η ουσία είναι ότι εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός, για τον οποίο οι φίλοι του γέμισαν χθες (31/3) το γήπεδο. Ο Ολυμπιακός που παράγει θεαματικό ποδόσφαιρο και στριμώχνοντας τον αντίπαλο στα σχοινιά, βρίσκει και την ουσία.

Θυμηθείτε επίσης ότι έβαλε 4 γκολ στον Πανιώνιο, ενώ το πρώτο ημίχρονο είχε τελειώσει 0-0. Τέσσερα γκολ στην ΑΕΛ, πέντε στον ΟΦΗ, τέσσερα στην ΑΕΚ, τέσσερα στον Αρη...

Και εν τέλει, το χαμόγελο με το οποίο φεύγουν από το γήπεδο οι φίλοι του, πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί ηθική επιβράβευση για την ομάδα, μετατρέπεται αυτόματα στο εισιτήριό τους για το επόμενο παιχνίδι.