Σωστά τα λέει ο Παντελίδης, τίποτα δεν έχει τελειώσει…

Ο Σάββας Παντελίδης έχει καταφέρει να βάλει τη σφραγίδα του στον φετινό Άρη, παρότι η σχέση του με τον σύλλογο δεν ξεκίνησε με τον πιο όμορφο τρόπο. Αυτό, ωστόσο, που κάνει την διαφορά στον Έλληνα τεχνικό είναι η ταπεινότητα και το γνώθι σ’ αυτόν.

 

Σωστά τα λέει ο Παντελίδης, τίποτα δεν έχει τελειώσει…

Ο υπογράφων βιάστηκε να υπολογίζει πως απομένει ένα “τρίποντο” για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την έξοδο στην Ευρώπη ο Άρης. Πολλοί θεωρούν πως είναι δεδομένο αυτό, αλλά στο μυαλό του Παντελίδη υπάρχει μόνο η επόμενη μέρα, το επόμενο παιχνίδι.

Δεν είναι μια κλισέ προσέγγιση της πραγματικότητας αυτή που κάνει ο Παντελίδης. Ούτε είναι κανένας… σεμνότυφος ή κανένας φοβισμένος. Το απέδειξε άλλωστε με την αρσενική στάση του σε όλα τα ζητήματα που αφορούσαν την διαχείριση της ομάδας του, από τις κακές στιγμές και τις αποδοκιμασίες μέχρι το θερμό χειροκρότημα και την μαζική αποδοχή του από τον κόσμο του Άρη.

Οι «κίτρινοι» βρίσκονται στην 4η θέση με 43 βαθμούς, ισοβαθμώντας με τον Ατρόμητο, τον οποίο υποδέχονται στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, άρα απολύτως λογικά διεκδικούν την συγκεκριμένη θέση.

Ωστόσο όπως ακριβώς είπε δευτερόλεπτα μετά το 3-1 επί του ΟΦΗ, εν μέσω πανηγυρισμών, ο Άρης δεν έκανε ακόμα τίποτα. Γι’ αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος ούτε να προτρέχει κανείς, ούτε να θεωρεί τίποτα δεδομένο.

Απομένουν τέσσερις αγώνες για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και ο Άρης με την εικόνα που δείχνει στον αγωνιστικό χώρο, είναι ικανός να μαζέψει 10-12 βαθμούς ακόμα. Μπορεί και να μην έχει τέτοια συγκομιδή, μπορεί και να τερματίσει στην 5η θέση. Και τι θα γίνει αν Αστέρας Τρίπολης ή Λαμία κατακτήσουν το Κύπελλο Ελλάδας; Δεν υπάρχει Ευρώπη.

Είναι σενάριο που βάσει της πραγματικότητας και της εικόνας των ομάδων δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, ωστόσο είναι υπαρκτό και γι’ αυτό το λόγο ο Άρης δεν πρέπει επουδενί να επαναπαυθεί ή θα θεωρήσει δεδομένη την έξοδο στην Ευρώπη. Πρέπει να συνεχίσει να “χτίζει” τον χαρακτήρά του, να “χτίζει” τον κορμό του, να παίρνει αποτελέσματα και το ταμείο θα γίνει στο τέλος της χρονιάς και όχι νωρίτερα.

Όταν, λοιπόν, ο αρχιτέκτονας της ομάδας που παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο ρίχνει τους τόνους άμεσα μετά από μια εμφατική νίκη με ανατροπή, όλοι οφείλουν να ακολουθήσουν…