ΑΕΚ - Παναιτωλικός 4-0: «Περίπατος» στο ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε του Παναιτωλικού με σκορ 4-0 χάρη σε γκολ των Οικονόμου, Μαλί (αυτ.), Μπογέ και Γαλανόπουλου

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 4-0: «Περίπατος» στο ΟΑΚΑ

Επανεκκίνηση με τέσσερα γκολ για την ΑΕΚ, μετά τη διακοπή για τους αγώνες της Εθνικής. Στα δυσάρεστα, πως ο Μανόλο Χιμένεθ είδε τους Τάσο Μπακασέτα και Βίκτωρα Κλωναρίδη να αποχωρούν τραυματίες. Νέοι πονοκέφαλοι λοιπόν ενόψει του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου την Τετάρτη με τη Λαμία στο ΟΑΚΑ.

Στο 6’ η ΑΕΚ έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της στα αντίπαλα καρέ με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα. Η μπάλα πέρασε όμως πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 17’ κάθετη του Μπογέ προς τον Λιβάγια, ο Κυριακίδης να βγει γρήγορα και θα μπλοκάρει ενώ στο 27’ το σουτ του Γαλανόπουλου έξω από την περιοχή, θα μπλόκαρε ξανά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων. Στο 35’ ένα ακόμη σουτ από πλευράς «κιτρινόμαυρων», του Κλωναρίδη, θα φύγει άουτ.

Κάπως έτσι φτάσαμε στη φάση του πρώτου τέρματος της «Ένωσης». Στο 39’ ο Μπακασέτας από τα δεξιά έκανε ωραία φαλτσαριστή σέντρα, ο Οικονόμου στο δεύτερο δοκάρι πήδηξε ψηλότερα από όλους και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Κυριακίδη για το 1-0.

Στο 50’ έγινε και το 2-0 με τον Κλωναρίδη να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά και τον Μαλή, στην προσπάθειά του να διώξει, με προβολή να στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κυριακίδη.

Η εικόνα του Παναιτωλικού δεν έδειχνε πως θα μπορούσε να αντιδράσει και πράγματι ως το φινάλε οι «κιτρινόμαυροι» πέρασαν ένα εύκολο απόγευμα. Στο 66’ είχαμε ωραία κάθετη του Λιβάγια στον Μάνταλο, ο Κυριακίδης όμως κατάφερε να εξουδετερώσει το πλασέ του μέσου της «Ένωσης» ο οποίος προσπάθησε να τον κρεμάσει.

Στο 70’ ο Αλμπάνης κοντρολάρει ωραία με το στήθος, πιάνει και το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ. Στο 80’ ο Μπογέ σκοράρει με κεφαλιά αλλά έχει υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ αλλά στο 82’ και στο 83’ ακολούθησαν άλλα δύο «κιτρινόμαυρα» τέρματα.

Αρχικά ο Μάνταλος θα βρει κάθετα τον Μπογέ, ο οποίος προσποιείται στον Μιχάι και με διαγώνιο τελείωμα έκανε το 3-0 και ένα λεπτό έπειτα ατομική προσπάθεια του Αλμπάνη που θα βρει τον Γαλανόπουλο στην περιοχή, με τον νεαρό μέσο να αποφεύγει τον Λουσέρο και να πλασάρει τον Κυριακίδη για το 4-0.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
ΑΕΚ-Παναιτωλικός 4-0
Σκόρερ: 39΄ Οικονόμου, 50' αυτ Μαλής, 82΄ Μπογέ, 83΄ Γαλανόπουλος
Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)
Κάρτες: Μάζουρεκ

Συνθέσεις
ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Σβάρνας, Οικονόμου, Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς, Χουλτ, Κλωναρίδης (76’ λ.τρ. Γκάλο), Μπακασέτας (52’ λ.τρ. Μάνταλος), Μπογέ, Λιβάγια (67’ Αλμπάνης).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Δέλλας): Κυριακίδης, Μάλης, Μάρκος Πάουλο (53’ Τσιγγάρας), Μιχάι, Μάσουρεκ, Πέδρο Αμαράλ, Μπαΐροβιτς, Μαρινάκης (76’ Λιάβας), Λουσέρο, Μανά (64’ Γκούγκα), Ντίαζ.