Ολυμπιακός: Όταν ο παίκτης δεν ζητάει να φύγει…

Στον Ολυμπιακό παρουσιάζεται μία τεράστια ευκαιρία το καλοκαίρι να πραγματοποιήσει «deals» ανάλογα με αυτά που είχε πετύχει με τον Ρέτσο και τον Μιλιβόγεβιτς.

Ολυμπιακός: Όταν ο παίκτης δεν ζητάει να φύγει…

Το χειρότερο για μία ομάδα είναι όταν βλέπει τους παίκτες της να ψάχνονται να φύγουν. Το έχει ζήσει στο παρελθόν ο Ολυμπιακός. Το έζησε π.χ. με τον Μαζουακού που αντί να έφευγε με 15 εκ. ευρώ, πωλήθηκε με 7 εκ. ευρώ (και κάτι ψιλά) στη Γουέστ Χαμ. Το έζησε και με τον Χολέμπας που έφυγε με μόλις 1 εκ. ευρώ για την Ρόμα.

Φέτος δεν υπάρχουν τέτοια «κρούσματα». Δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές στο ερυθρόλευκο ρόστερ που έχουν στο μυαλό τους ως πρωταρχικό μέλημα τον τρόπο με τον οποίο θα πιέσουν τον Ολυμπιακό να τους αφήσει να πάνε σε άλλες πολιτείες το καλοκαίρι.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μία μοναδική ευκαιρία να πετύχουν «deals» ανάλογα με αυτά που είχαν πετύχει με τον Ρέτσο και τον Μιλιβόγεβιτς. «Deals» ακόμη και άνω των 15 εκ. ευρώ για συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές που ξέρουμε ότι μπορούν να «πιάσουν» τέτοια ποσά, είτε αυτός λέγεται Σισέ, είτε Φορτούνης, είτε Καμαρά

Υπάρχουν βέβαια και ποδοσφαιριστές όπως ο Κούτρης και ο Ομάρ που μπορούν να φέρουν στα ταμεία του Ολυμπιακού ποσά λίγο κάτω από τα 10 εκατομμύρια ευρώ!

Σε όλους αυτούς ο κοινός παρονομαστής είναι ένας: Ότι κανένας δεν έχει εκφράσει την επιθυμία του να φύγει και αυτό είναι το μεγάλο «όπλο» των Πειραιωτών όταν θα φτάσει η στιγμή να συζητήσει για κάποιον απ’ όλους όσους προαναφέραμε, τις προτάσεις που είναι δεδομένο ότι θα έρθουν.

Συζητάς διαφορετικά όταν ξέρεις για παράδειγμα ότι ο Σισέ δεν θα πιέσει για να φύγει από το να έχεις τον Μαζουακού που είχαν πάρει τα μυαλά του αέρα και δεν τον… κράταγαν τα ελληνικά σύνορα, καθώς ήθελε να φύγει με το που ολοκλήρωσε την πρώτη του σεζόν στο λιμάνι (σ.σ. έφυγε τη δεύτερη τελικά με τα χίλια ζόρια).

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κέρδος για τον Ολυμπιακό. Ότι σε μία χρονιά που δεν επετεύχθη κάποιος στόχος, που δεν κατακτήθηκε κάποιος τίτλος, οι ποδοσφαιριστές του επιθυμούν να παραμείνουν στο λιμάνι για να ζήσουν το όνειρο του Champions League, έστω κι αν ο δρόμος για να φτάσει εώς τους «χρυσοφόρους» ομίλους είναι εξαιρετικά δύσκολος.

Φυσικά, για να μιλήσουμε σε μία ρεαλιστική βάση, προτάσεις θα έρθουν για αρκετούς ποδοσφαιριστές και ήδη στην μανατζερική πιάτσα στο εξωτερικό συζητιέται ότι δύο εξ αυτών δύσκολα θα είναι και του χρόνου στο λιμάνι. Ο λόγος για τους Σισέ και Κούτρη. Για να δούμε…