Κωστούλας: «Πρωτάθλημα με 14 ομάδες, έστω και με κίνδυνο να υποβιβαστούμε!»

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναιτωλικός μίλησε για την αναδιάρθρωση, δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος με την πρόταση της Super League και πρόσθεσε πως οι ομάδες θα πρέπει να σεβαστούν την υπογραφή τους.

Κωστούλας: «Πρωτάθλημα με 14 ομάδες, έστω και με κίνδυνο να υποβιβαστούμε!»

Κατηγορηματικά αντίθετος, στην πρόταση της Σούπερ Λιγκ για ΜΗ αναδιάρθρωση του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στην ΕΡΑσπορ και την εκπομπή «Τα Φιλαράκια των 9», ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναιτωλικός, Φώτης Κωστούλας.

«Στο τελευταίο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ, σταθήκαμε κάθετα αντίθετοι στην πρόταση να μην υπάρξει αναδιάρθρωση. Έχουμε επισήμως υπογράψει και αυτό πρέπει να το τηρήσουμε. Δεν μπορούμε να αλλάζουμε απ’ τη μια μέρα στην άλλη. Θεωρούμε ότι δεν πρέπει την τελευταία στιγμή να γίνουν αλλαγές αυτού του είδους».

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Αγρινίου, δεν διατηρεί τον παραμικρό ενδοιασμό. Στην ερώτηση εάν θα επέμεινε στην ίδια θέση, στην περίπτωση που απειλείτο με υποβιβασμό ο Παναιτωλικός, τόνισε: «Όχι. Δεν θα το ζητούσα, ακόμη κι αν κινδύνευε η ομάδα μας…».

Και έσπευσε να θυμίσει: «Την πρώτη χρονιά που υποβιβαστήκαμε απ΄ τη Σούπερ Λιγκ, ήταν Μάρτιος του 2012, είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο που πάει να γίνει και τώρα. Είχε έρθει πρόταση να μην πέφτουν οι ομάδες που δεν είχαν διευθετήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις…

Εμείς διαφωνήσαμε. Άλλαξε ο κανονισμός και εν τέλει πέσαμε εμείς και όχι κάποια άλλη ομάδα με πρόβλημα. Δεν θέλω να γίνω αιτία να μην ανεβεί ή να πέσει μια ομάδα, δεν θέλω να πάμε ενάντια σ αυτό που υπογράψαμε. Δεν έχουμε λόγο να πάρουμε πίσω την υπογραφή μας».

Κι όλα αυτά, όταν ο Παναιτωλικός, όπως τονίζει ο κ. Κωστούλας, ήταν πάντα υπέρ των 16 ομάδων. «Είχαμε μια καλή συμφωνία με τον Υπουργό, για την τηλεοπτική στέγη των ομάδων και ψηφίσαμε για πρωτάθλημα 14 ομάδων. Έστω κι να υπήρχε κίνδυνος εμείς να υποβιβαστούμε…

Δεν θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι οι 14 ή οι 16 ομάδες. Το θέμα είναι να τηρούνται οι κανονισμοί. Τι ομάδες ανεβαίνουν. Να τηρείται το οικονομικό fair play. Να αυξηθεί η παρουσία του κόσμου στα γήπεδα.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι μεγάλες ομάδες. Το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που δημιουργείται. Αλλού λοιπόν είναι το θέμα και όχι να κάνουμε τις 16 ομάδες, 14. Πρέπει όμως να σεβόμαστε αυτό που υπογράφουμε και αποφασίζουμε… Του χρόνου με την ίδια λογική οι ομάδες που θα κινδυνεύουν θα ζητήσουν μια νέα παράταση…

Δεν λύνουμε έτσι κανένα πρόβλημα. Δεν είναι καλές οι παλινδρομήσεις. Δεν βοηθά να κοντραριζόμαστε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, που στο κάτω κάτω, μαζί με την ΕΡΤ, άπλωσε χέρι βοήθειας τον περασμένο Αύγουστο, τότε που οι 7 ομάδες ήταν τελειωμένες…».