Το άλλαξε με το πέναλτι ο Φορτούνης και δικαιώθηκε

Το άστοχο χτύπημα με τη Λαμία και η νέα τακτική του αρχηγού του Ολυμπιακού που του βγήκε στη Ζένιτσα κόντρα στη Βοσνία.

Το άλλαξε με το πέναλτι ο Φορτούνης και δικαιώθηκε

Ακόμα έναν κρίκο στην αλυσίδα των πετυχημένων εμφανίσεων πρόσθεσε το βράδυ της Τρίτης ο Κώστας Φορτούνης. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού ήταν αυτός που πήρε στις πλάτες του την εθνική ομάδα και την οδήγησε στο «χρυσό» 2-2 στη Ζένιτσα κόντρα στη Βοσνία.

Τα πράγματα είναι γνωστά για την υπόθεση του 26χρονου μεσοεπιθετικού, τον οποίο μπορεί να κοιτάζει η Φενέρ, αλλά το πιθανότερο είναι να μείνει με την όρεξη. Ο «Φόρτου» κάνει την πιο παραγωγική και ώριμη σεζόν της καριέρας του. Είναι ο παίκτης που έχει πάρει στις πλάτες του και την Ελλάδα και έχει ρόλο στην προσπάθεια που γίνεται για να αναγεννηθεί.

Το πέναλτι που εκτέλεσε στη Ζένιτσα ήταν το πρώτο μετά από εκείνο που είχε χάσει με τη Λαμία στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το Κύπελλο Ελλάδας και είχε στοιχίσει στον Ολυμπιακό την πρόκριση. Ο Φορτούνης είναι ο παίκτης που έχει αναλάβει τις εκτελέσεις των πέναλτι τόσο στην ομάδα του Πειραιά όσο και στην εθνική.

Μετά το παιχνίδι του Κυπέλλου ο γκολκίπερ της Λαμίας, ο Σαράνοφ είχε δηλώσει πως είχε μελετήσει τον «Φόρτου» και ήξερε πως εκτελεί τα πέναλτι. Και είναι γεγονός πως ο αρχηγός του Ολυμπιακού συνήθιζε να εκτελεί χαμηλά και κοντά στο δοκάρι. Κατά κύριο λόγο η πλειοψηφία των πέναλτι γίνονταν στη δεξιά γωνία του τερματοφύλακα. Κάπως έτσι και ο Σαράνοφ, αφού βγήκε και αρκετά από την εστία του, έπιασε εκείνο το πέναλτι του διεθνούς άσου και η Λαμία πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά.

Στη Ζένιτσα ο Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Πρώτα απ’ όλα δεν τον στοιχειώνει αυτό που έχασε με τη Λαμία και είχε τα ψυχικά αποθέματα να πάρει το πέναλτι σε ένα παιχνίδι και ένα σημείο που η μπάλα «έκαιγε». Αυτό δείχνει χαρακτηριστικά μεγάλου ποδοσφαιριστή και ηγέτη.

Το σημαντικό, πάντως είναι πως το πέναλτι με τη Λαμία του έγινε μάθημα και ο Φορτούνης άλλαξε την εκτέλεση του. Έχει κάνει μία από τις καλύτερες του εκτελέσεις στέλνοντας τη μπάλα στο πλαϊνό μέρος του διχτυού, αλλά ψηλά. Το άλλαξε, αφού συνήθιζε να εκτελεί χαμηλά και δικαιώθηκε στο παιχνίδι της Ελλάδας με τη Βοσνία.

Η εκτέλεση του πέναλτι με τη Λαμία

Η εκτέλεση του πέναλτι με τη Βοσνία