Μοναδικός πρεσβευτής της Ελλάδας στο ICC ο Ολυμπιακός!

Οι διοργανωτές του «International Champions Cup» ανακοίνωσαν τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο κορυφαίο τουρνουά από τις 16 Ιουλίου έως τις 10 Αυγούστου. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν διαφημίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο το καλοκαίρι του 2014.

Μοναδικός πρεσβευτής της Ελλάδας στο ICC ο Ολυμπιακός!

Καλοκαιράκι έχει αρχίσει και… μυρίζει τώρα που φεύγει ο Μάρτιος και μπαίνουμε στην τελική ευθεία της φετινής σεζόν. Κι όταν λέμε καλοκαιράκι, εννοούμε για τις διοργανώσεις που έρχονται Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, είτε αυτές λέγονται προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ, είτε Γιουρόπα Λιγκ.

Μόνο που από το 2013 διεξάγεται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και ένα τουρνουά που μοιάζει με μία μικρογραφία του Τσάμπιονς Λιγκ, στο οποίο είχε συμμετάσχει στο παρελθόν και ο Ολυμπιακός. Είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που κατάφερε να μπει στο συγκεκριμένο κλειστό κλαμπ.

Πρόκειται για το «International Champions Cup», το οποίο κάθε χρόνο το φιλοξενούσαν γήπεδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που πλέον και άλλες χώρες του πλανήτη ζητούν να φιλοξενήσουν έστω ένα ματς από το τουρνουά.

Πέρσι για παράδειγμα ήταν η Αυστραλία, η Κίνα και η Σιγκαπούρη. Φέτος, είναι η Σουηδία, η Αγγλία, η Ουαλία και πάλι η Σιγκαπούρη και η Κίνα.

Η βάση του «ICC» είναι στις ΗΠΑ, εκεί όπου θα διεξαχθούν και τα καλύτερα παιχνίδια του τουρνουά. Οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους φετινούς αγώνες είναι το Σικάγο, το Λος Άντζελες, το Σάρλοτ, το Χιούστον, η Ουάσιγκτον, το Κάνσας Σίτι, η Νέα Υόρκη, η Βοστόνη, το Άρλιγκτον και το Σαν Φρανσίσκο. Επίσης στο Κάρντιφ, στην Στοκχόλμη, στο Λονδίνο, στην Σιγκαπούρη και στην Σανγκάη.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν φέτος είναι οι Ρεάλ Μαδρίτης, Τότενα, Γιουβέντους, Μίλαν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπάγερν Μονάχου, Άρσεναλ, Ρόμα, Ίντερ, Μπενφίκα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Τσίβας Γκουαδαλαχάρα.

Ο Ολυμπιακός συμμετείχε το καλοκαίρι του 2014. Κέρδισε 3-0 την Μίλαν στο Τορόντο (16’ Τσόρι, 49’ Διαμαντάκος, 77’ Μπουχαλάκης), έχασε από την Λίβερπουλ στο Σικάγο (5’ Στέρλινγκ) και κέρδισε στα πέναλτι με 5-4 (2-2 κ.δ.) την Μάντσεστερ Σίτι στη Μινεάπολις. Στην κανονική διάρκεια είχε φέρει 2-2 με δύο γκολ του Διαμαντάκου (37’, 66’).

Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν κάθε χρόνο να συμμετέχουν στο πολύ μεγάλο καλοκαιρινό ραντεβού, καθώς η παρουσία τους πριν από πέντε χρόνια δεν είχε περάσει απαρατήρητη από τους διοργανωτές. Ωστόσο, πλέον δεν μπορεί να γίνει και για πρακτικούς λόγους, αφού την περίοδο που διεξάγεται το τουρνουά, ο Ολυμπιακός δίνει αγώνες για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.