Ο Βασιλειάδης έκοψε τη φόρα της Λίγκας για αναδιάρθρωση (upd)

Πριν καν αρχίσει η συνάντηση με τους εκπροσώπους της SuperLeague o Γιώργος Βασιλειάδης έσπευσε να «κλείσει» το θέμα της αναδιάρθρωσης.

Ο Βασιλειάδης έκοψε τη φόρα της Λίγκας για αναδιάρθρωση (upd)

Ο Γιώργος Βασιλειάδης δέχθηκε στο Υφυπουργείο αντιπροσωπεία της Super League, μετά από αίτημα της Λίγκας προκειμένου να συζητήσουν (εκ νέου) το θέμα της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο πρόεδρος της Λίγκας, Ευάγγελος Μπαταγιάννης, ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Γκαγκάτσης, και οι Μάρκου (ΑΕΛ), Δάρρας (Πανιώνιος), Χριστοβασίλης (ΠΑΣ Γιάννινα), Μποροβήλος (Αστέρας Τρίπολης), Μάκης Γκαγκάτσης (ΠΑΟΚ), Μπούσης, Πουρσανίδης, Σαμαράς (ΟΦΗ) και Μονεμβασιώτης (Απόλλων Σμύρνης).

Το κλίμα ήταν χαλαρό πριν την έναρξη της συνάντησης. Ο πρόεδρος της Super Lerague, Ευάγγελος Μπαταγιάννης ρώτησε αστειευόμενος τον Υφυπουργό: «Αυτή είναι η τροπολογία;». Ο κ. Βασιλειάδης απάντησε με ένα μειδίαμα, λέγοντας πριν περάσουν στο γραφείο του.

«Αν απέχουν από τις αποφάσεις αναλαμβάνουν και την ευθύνη»

«Έτσι κι αλλιώς έχουμε ξεκαθαρίσει ποια θέματα είναι εκτός ατζέντας», εννοώντας το θέμα της αναδιάρθρωσης καθώς είναι γνωστή η θέση του να προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή από τη σεζόν 2019-20.

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της Λίγκας ζήτησαν από τον υφυπουργό να παραμείνει ως έχει η μεγάλη κατηγορία με 16 ομάδες και τα εν ισχύ συμβόλαια με την ΕΡΤ. Ο κ. Βασιλειάδης απάντησε ότι αν θέλουν να κάνουν κάτι τέτοιο, τότε τους εύχεται "καλή επιτυχία", δείχνοντας πως δεν είναι διατεθειμένος να υποκύψει...

Μιλώντας με τους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση ο κ. Βασιλειάδης είπε: «Συναντήθηκα με αντιπροσωπεία της Σούπερ Λιγκ μετά από αίτημά τους για να συζητήσουμε θέματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Μολονότι είχα ξεκαθαρίσει πως είναι εκτός ατζέντας θέματα όπως η αναδιάρθρωση, δεν τηρήθηκε κάτι τέτοιο. Η απάντηση είναι πως τα συμφωνημένα οφείλουν να τηρούνται, δεν υπάρχει κάτι άλλο να συζητηθεί σε αυτό το πλαίσιο.

Τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται. Πέρυσι πήραμε κάποιες δύσκολες αποφάσεις οι οποίες διασφαλίζουν ένα ασφαλές περιβάλλον που μπορεί να δώσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο μια σοβαρότητα και μια βιωσιμότητα. Αν κάποιοι θέλουν να απέχουν από αυτές, τότε αναλαμβάνουν και την ευθύνη».