Όταν δεν βγάζεις έγκαιρα το μαστίγιο...

Μάθημα η φετινή χρονιά για να μην ξανασυμβούν τα ίδια τη νέα σεζόν. Οι παίκτες είναι παιδιά και όταν τα παιδιά δεν τα μαλώνεις από μικρά, τότε θα κάνουν τις αταξίες τους και θα προκαλούν αλαλούμ.

Όταν δεν βγάζεις έγκαιρα το μαστίγιο...

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε πολλά χθες στους παίκτες. Θα κρατήσουμε μία ατάκα του που είχε να κάνει με το “θάψιμο” που είχαν ρίξει οι ποδοσφαιριστές για τους προπονητές της φετινής σεζόν. “Ο ένας δεν σας έκανε για την προπόνηση και ο άλλος δεν είχε πειθαρχία”, είπε χαρακτηριστικά.

Προφανώς και δεν εννοούσε το “θάψιμο” που έπεσε στον Χάσι, καθώς ο Κοσοβάρος έφυγε λόγω της εικόνας της ομάδας. Για τον Λεμονή είχαν επαναστατήσει κάποιοι ποδοσφαιριστές επειδή δεν έπαιζαν. Ο Μάριν μάλιστα ήταν από τα... πρωτοπαλίκαρα!

Ο Γερμανός αντί να τιμωρηθεί για μία σειρά πειθαρχικών παραπτωμάτων (σ.σ. έχει χαθεί το μέτρημα πόσες φορές έχει τσακωθεί με συμπαίκτες του ή προπονητή), τύγχανε μίας ιδιαίτερης μεταχείρισης. Ίσως να έχει παίξει τον ρόλο του ο Κοβάσεβιτς, με τον οποίο έχει ξεχωριστή σχέση ο Μάριν.

Το πρόβλημα βέβαια στον Ολυμπιακό δεν είναι ο Μάριν. Μακάρι να ήταν μόνο ο Γερμανός. Τα παραπτώματα ήταν πολλά και από διάφορους ποδοσφαιριστές. Απλώς το κακό στην όλη ιστορία είναι ότι έμεναν ατιμώρητα.

Όταν λοιπόν δεν βγάζεις το μαστίγιο από νωρίς και ώρες-ώρες αφήνεις ακάλυπτο και τον προπονητή στα μάτια των ποδοσφαιριστών, τότε το “παιχνίδι” στα αποδυτήρια έχει χαθεί οριστικά.

Όταν οι ποδοσφαιριστές νιώθουν ότι δεν τους αγγίζει κανένας ακόμα κι αν “ανατινάξουν” τον Ρέντη με μπουνιές, κλοτσιές και συνεχόμενους τσακωμούς, τότε εκεί ξεκινάει το πρόβλημα.

Δεν έφταιγε στο 100% ο Χάσι για διάφορα επεισόδια. Ούτε ο Λεμονής. Ούτε και ο Γκαρθία, ο οποίος πήρε την πρώτη κρυάδα στο ντεμπούτο του στον κόκκινο πάγκο με ένα επεισόδιο του Μάριν με τον Σισέ μέσα στα αποδυτήρια.

Οι ποδοσφαιριστές είναι σαν μικρά παιδιά. Αν δεν τα μαλώσεις έγκαιρα, θα κάνουν τη μία αταξία πίσω από την άλλη μέχρι να δεχτούν ένα γερό “κράξιμο” για να συνετιστούν. Η ζημιά όμως θα έχει γίνει και δύσκολα θα μαζευτεί η κατάσταση...

Η φετινή χρονιά είναι ένα μάθημα για τον φετινό Ολυμπιακό. Απλώς, το κακό στην όλη ιστορία είναι ότι οι “ερυθρόλευκοι” κάθισαν και έλαβαν υπόψη τους την άποψη ορισμένων παικτών, οι οποίοι μονίμως και στις πρώην ομάδες τους ήταν πρωταγωνιστές σε διάφορα πειθαρχικά παραπτώματα. Το είπε και ο Μαρινάκης χθες ότι αρκετά τους παραχάιδεψε.

Προφανώς και ένα μερίδιο ευθύνης το φέρουν και οι προπονητές. Το θέμα όμως είναι ότι οι παίκτες ζούσαν φέτος στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν σε ένα καθεστώς ατιμωρησίας.

Ο ένας παίζει μπουνιές με τον συμπαίκτη του για μία... λάθος πάσα, ο άλλος ξενυχτάει μέχρι τις 4 χαζεύοντας μπροστά στην τηλεόραση κι ενώ το πρωί έχει προπόνηση (σ.σ. πάλι καλά που δεν ξενυχτάει στα κλαμπ), ο επόμενος κάνει... μουτράκια και δεν βγαίνει για ζέσταμα επειδή δεν είδε το όνομά του στην ενδεκάδα, ο διπλανός κατηγορεί τον άλλον συμπαίκτη του ως “ρουφιάνο στους δημοσιογράφους” ενώ ο ίδιος διαρρέει προς τα έξω ότι βάζει τις φωνές για να ξυπνήσει τους υπόλοιπους χωρίς αυτό να έχει συμβεί ποτέ.

Μιλάμε για απίστευτα πράγματα! Και ως κερασάκι στην τούρτα, οι περισσότεροι εξ αυτών για να βγάλουν την ουρά τους απέξω ρίχνουν όλο το φταίξιμο για την κακή εικόνα στους προπονητές, οι οποίοι όσοι ανέλαβαν φέτος, βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία... μπαρουταποθήκη με ένα σωρό ιδιόρρυθμους ποδοσφαιριστές.

Όταν λοιπόν υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που βρίσκονται καθημερινά στον Ρέντη, οι οποίοι αντί να βάζουν τις φωνές στους “ταραξίες”, προτιμούν να τους χτυπούν στην πλάτη και να τους χαϊδεύουν το κεφάλι, τότε καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε ότι έχουν ήδη χαθεί τα αποδυτήρια, γιατί πολύ απλά ανάβεις κατά κάποιο το πράσινο φως στους παίκτες να κάνουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι χωρίς να υπολογίσουν τίποτα και κανέναν.

Θέλετε να σας φέρουμε και ένα παράδειγμα για όλα αυτά που σας αναφέρουμε; Θυμάστε πώς κύλησαν οι τελευταίες μέρες του Μίτσελ; Είχε στείλει εκτός ομάδας τον Αφελάι επειδή τον έβρισε μπροστά σε όλη την ομάδα. Μετά από δύο μέρες ο Ολλανδός επέστρεψε στις προπονήσεις με άνωθεν εντολή. Τελικά, έφυγε ο Μίτσελ λίγες μέρες αργότερα και γύρω στο Πάσχα είχε εξαφανιστεί από το Ρέντη και ο Αφελάι. Ο Ολλανδός είχε βγάλει τα συκώτια και του... Βίτορ Περέιρα!

Μήπως σας θυμίζει κάτι από Μάριν - Λεμονή η ιστορία;

Το μεγαλύτερο λάθος λοιπόν γενικότερα σε έναν σύλλογο είναι να κάθεται να λαμβάνει υπόψη το τι λέει ένας ποδοσφαιριστής που στο παρελθόν σε πρώην ομάδες του έχει τσακωθεί με προπονητές και συμπαίκτες του.

Αναμένονται πάντως σαρωτικές αλλαγές το καλοκαίρι. Ενδέχεται να θυμίσει το καλοκαίρι του 2013, όταν και τότε ο Μαρινάκης είχε πει “θα σας αλλάξω όλους” και έφυγαν μεταξύ άλλων οι Αμπντούν και Τζιμπούρ, τα πρώτα “βιολιά” της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

ΥΓ: Ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος του Κοβάσεβιτς; Βαρεθήκαμε να τον βλέπουμε να αγκαλιάζει μονίμως τον Μάριν και τον Τζούρτζεβιτς. Καμιά φωνή θα βάλει ή θα αφήνει τον Θεοδωρίδη ή τον Μοντέστο να βγάζουν το φίδι από την τρύπα;