Που ποντάρει ο Ολυμπιακός για να κάνει δικό του τον Ματέο Γκαρσία

Τα δύο σημεία που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση για να ρίξει η Λας Πάλμας τις μεγάλες απαιτήσεις της και να ντυθεί στα ερυθρόλευκα ο παίκτης.

Που ποντάρει ο Ολυμπιακός για να κάνει δικό του τον Ματέο Γκαρσία

Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Ματέο Γκαρσία δεν είναι τωρινό. Οι Πειραιώτες από το παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ασχολούνται με τον ποδοσφαιριστή του Άρη. Είναι ο παίκτης που έχει κάνει… γκελ στους «ερυθρόλευκους» και τον έχουν ξεχωρίσει από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Στο λιμάνι, άλλωστε είναι της άποψης πως οτιδήποτε καλό υπάρχει στη Super League τους ενδιαφέρει. Έτσι σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται και ο εξτρέμ του Άρη. Μία περίπτωση που δεν είναι απλή, αλλά όχι τόσο πολύπλοκη όπως είχε φανεί στην αρχή. Είναι παίκτης που αρέσει στον Ολυμπιακό και ο Πέδρο Μαρτίνς έχει καλή άποψη γι’ αυτόν, ενώ είναι και νεαρός σε ηλικία.

Τα 6 εκατ. ευρώ που έχει βάλει ως οψιόν αγοράς η Λας Πάλμας είναι ένα ποσό απαγορευτικό όχι μόνο για τον Άρη και τον Ολυμπιακό, αλλά και γι’ αρκετές ομάδες. Αρχικά φαίνεται δύσκολο να προχωρήσει το θέμα, όμως, οι Πειραιώτες ποντάρουν σε δύο σημεία και θεωρούν πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Πρώτο και σημαντικότερο είναι πως το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή με τη Λας Πάλμας ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020. Αυτό σημαίνει πως η ισπανική ομάδα είτε θα του ανανεώσει το συμβόλαιο, είτε θα τον πουλήσει. Αν τον κρατήσει τότε θα τον χάσει τον Ιανουάριο του 2020 χωρίς να βάλει στο ταμείο της ούτε ένα ευρώ.

Πάνω σε αυτό ποντάρει και ο Ολυμπιακός ότι θα καταφέρει να ρίξει τα 6 εκατ. ευρώ που έχει θέσει ως οψιόν αγοράς η ομάδα από τα Κανάρια νησιά. Οι Ισπανοί θα κατέβουν αρκετά για να μη χάσουν τον παίκτη τζάμπα μερικούς μήνες μετά.

Το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης στο οποίο ποντάρει ο Ολυμπιακός είναι το «θέλω» του παίκτη. Ο Ματέο Γκαρσία επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του σε ένα μεγαλύτερο σύλλογο ή σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Η Λας Πάλμας δεν μπορεί να τον δελεάσει με την Primera Division, διότι όλα δείχνουν πως το έχει χάσει το… τρένο της ανόδου.

Είναι απίθανο να δεχτεί ο παίκτης να παίξει στη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος και επίσης από την πλευρά του θα πιέσει να πάρει μεταγραφή. Έτσι η ιστορία του Ματέο Γκαρσία έχει… ζουμί και στον Ολυμπιακό δεν καταθέτουν τα όπλα για έναν ποδοσφαιριστή που γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και έχει διαπρέψει στα γήπεδα της χώρας μας.