Ανοίγει φτερά το «αστεράκι» που κοιτάζει ο Ολυμπιακός

Ο Γιώργος Λιάβας που παρακολουθείται στενά από τους «ερυθρόλευκους» είναι από τους ακρογωνιαίους λίθους της πορείας της Εθνικής Νέων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ19.

Ανοίγει φτερά το «αστεράκι» που κοιτάζει ο Ολυμπιακός

Στον Ολυμπιακό δεν περίμεναν τους αγώνες της Εθνικής Νέων στην Αγγλία με αντιπάλους την Δανία, την Αγγλία και αύριο την Τσεχία για να καταλάβουν ότι στον Παναιτωλικό υπάρχει ένα παλικαράκι 18 ετών που έχει όλα τα φόντα για να κάνει μία αξιοσημείωτη καριέρα.

Από το καλοκαίρι τον είχαν εντοπίσει οι άνθρωποι του τμήματος σκάουτινγκ των «ερυθρολεύκων», από τότε που ο Παναιτωλικός έτρεξε να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο μαζί του.

Ο λόγος φυσικά για τον 18χρονο αμυντικό (κατά κύριο λόγο δεξιό μπακ) Γιώργο Λιάβα, ο οποίος πήγε στην Αγγλία με την Εθνική Κ19 και κάνει «παπάδες», αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια από τους ντόπιους «σκάουτς»! Ο Λιάβας σημείωσε μάλιστα και ένα από τα δύο γκολ στη νίκη της ομάδας του Γιάννη Γκούμα επί της Αγγλίας στο «St. GeorgePark» της πόλης Μπέρτον, ενώ είχε παίξει 20 λεπτά και στο 2-2 με την Δανία.

Αύριο η Εθνική Νέων δίνει τον τελευταίο της αγώνα επί αγγλικού εδάφους με την Τσεχία και σε περίπτωση νίκης, προκρίνεται στις 8 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης έχοντας τον Λιάβα στους πρωταγωνιστές.

Όπως αντιλαμβάνεστε, ομάδες από κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα περνούν από «κόσκινο» τέτοιες διοργανώσεις. Κατά συνέπεια ο 18χρονος αμυντικός του Παναιτωλικού, τον οποίο έχει ξεχωρίσει ο Ολυμπιακός εδώ και μήνες από την «Next Generation» της ελληνικής αγοράς, φιγουράρει σε αρκετές ατζέντες ξένων «κατασκόπων».

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι από τη στιγμή που το τουρνουά διεξαγόταν στην Αγγλία, είναι δεδομένο ότι αρκετές ομάδες ειδικά από το Νησί θα είχαν καρφωμένα τα μάτια τους στον Λιάβα και την παρέα του που «καλπάζουν» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ19.