«Ο Βαλμπουενά πηγαίνει δωρεάν στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό»

Το νέο δημοσίευμα στην Τουρκία που αναφέρεται στους «ερυθρόλευκους» και τον Γάλλο μέσο της Φενερμπαχτσέ

«Ο Βαλμπουενά πηγαίνει δωρεάν στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό»

Είναι ένα από τα ονόματα που στο παρελθόν έχει ακουστεί για τον τον Ολυμπιακό με τους Τούρκους να το επαναφέρουν σήμερα στο προσκήνιο. Ο λόγος για τον Ματιέ Βαλμπουενά, τον Γάλλο μέσο, ο οποίος αγωνίζεται στη Φενερμπαχτσέ.

Η Τουρκιή hurriyet στην ιστοσελίδα της κάνει λόγο για αποχώρηση του Βαλμπουενά στο τέλος της σεζόν οπότε και λήγει το συμβόλαιό του. Ο τίτλος στο σχετικό δημοσίευμα είναι «Βόμβα: Ο Βαλμπουενέα πηγαίνει δωρεάν στην Ελλάδα».

Οι Τούρκοι θεωρούν δεδομένο ότι ο Γάλλος αποχωρεί από την Τουρκία καθώς το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό του με τη Φενέρ. Ο 34χρονος μέσος έχει τη... βόμβα στα χέρια του και είναι πιθανό να γίνει παίκτης του Ολυμπιακού. Η κακή οικονομική κατάσταση της Φενέρ και η ηλικία του παίκτη είναι οι δύο λόγοι που σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν οδηγούν στην ανανέωση της συνεργασίας με τον παίκτη.

Βέβαια, η hurriyet τονίζει ότι τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στο τέλος της σεζόν καθώς ο Βαλμπουενά είναι μεγάλο όνομα και αναμένεται να προσελκύσει την προσοχή και άλλων -εκτός του Ολυμπιακού- συλλόγων.

Ο Γάλλος έχει φέτος 24 συμμετοχές και δύο γκολ με τη φανέλα της Φενέρ. Γεννημένος στις 28 Σεπτεμβρίου 1984 στην Μπριζ, έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε Λιμπούρν, Μαρσέιγ, Ντιναμό Μόσχας και Λιόν. Είναι 52 φορές διεθνής με την ομάδα της Γαλλίας με την οποία έχει πετύχει οκτώ γκολ.