Το σκάουτινγκ του Μοντέστο και οι επαφές του στη Βαρκελώνη

Ο Κορσικανός επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ, η παρουσία του στη Βαρκελώνη και το τσεκάρισμα των εθνικών ομάδων.

Το σκάουτινγκ του Μοντέστο και οι επαφές του στη Βαρκελώνη

Η προεργασία ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου έχει ξεκινήσει στον Ολυμπιακό. Για τα «θέλω» του Πέδρο Μαρτίνς αναφερθήκαμε σε άλλο ρεπορτάζ πριν λίγες ημέρες. Τα στελέχη του συλλόγου έχουν πιάσει για τα καλά δουλειά και έχουν στραμμένα τα μάτια τους προς πάσα κατεύθυνση.

Ο Φρανσουά Μοντέστο αυτές τις ημέρες σκανάρει τις εθνικές ομάδες και ειδικά αυτές των μικρότερων ηλικιών. Πρόκειται άλλωστε για έναν άνθρωπο τον οποίο εμπιστεύονται απόλυτα οι άνθρωποι του Ολυμπιακού για τις επιλογές του και για τον εντοπισμό ταλέντων.

Η δουλειά του είναι αυτή και στο μεγάλο λιμάνι έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη σε έναν άνθρωπο που έχει ήδη φέρει ποδοσφαιριστές σε μικρή ηλικία και μάλιστα εξελίξιμοι, οι οποίοι ήδη απασχολούν μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Ο Κορσικανός, πάντως, πέρα από το ότι περνάει από κόσκινο όλες τις εθνικές ομάδες αυτό το διάστημα βρίσκεται και συνεχείς επαφές στελέχη μεγάλων συλλόγων.

Όπως γράφει και το σημερινό «ΦΩΣ» ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού βρέθηκε στη Βαρκελώνη στο φόρουμ του transferoom της πλατφόρμας μέσω της οποίας θα επικοινωνούν τεχνικοί διευθυντές ευρωπαϊκών συλλόγων. Σε αυτό το φόρουμ οι Πειραιώτες εκπροσωπήθηκαν από τον Φρανσουά Μοντέστο, τον Κριστιάν Καρεμπέ και τη Λίνα Σουλούκου.

Τα στελέχη του Ολυμπιακού είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα και παράλληλα να κάνουν επαφές με στελέχη μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Είναι σημαντικό για έναν σύλλογο να βρίσκεται σε αυτά τα φόρουμ και ενόψει της θερινής μεταγραφικής περιόδου, αλλά και γενικότερα δείχνει πως έχει αλλάξει επίπεδο στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα.