Τα «θέλω» του Μαρτίνς για τον Ολυμπιακό του 2020

Οι τρεις άξονες του σχεδιασμού που κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και τι ζητάει.

Τα «θέλω» του Μαρτίνς για τον Ολυμπιακό του 2020

Από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός… αγόρασε ηρεμία και προχωράει στην υλοποίηση του προγραμματισμού του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πάρει την εντολή να σχεδιάσει την ομάδα του 2020. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει ήδη κάνει ένα σχέδιο για το τι θέλει τη νέα αγωνιστική περίοδο από την ομάδα.

Σε τρεις άξονες κινείται ο προγραμματισμός του νέου Ολυμπιακού. Πρώτα απ’ όλα ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θέλει να χαλάσει ο βασικός του κορμός. Θέλει το μεγαλύτερο ποσοστό των βασικών του παικτών να μείνουν στην ομάδα του Πειραιά. Έχει ήδη γίνει μία πολύ καλή δουλειά, η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο και ξέρει πως για να μην χτίζει από την αρχή θα πρέπει να μην αλλάξουν πολλά στον βασικό κορμό του Ολυμπιακού.

Δεύτερο πολύ σημαντικό κομμάτι του σχεδιασμού είναι οι μεταγραφές. Εκεί ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει τρεις «βαρβάτες» κινήσεις τουλάχιστον μέχρι τα πρώτα ματς της προκριματικής φάσης του Champions League. Μη ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει την επιστροφή του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και για τον Πορτογάλο τεχνικό αποτελεί τεράστιο κίνητρο.

Θέλει δηλαδή τον στόπερ, το «οχτάρι» του και τον επιθετικό του να τους έχει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αυτές είναι οι βασικές μεταγραφές που θέλει η ομάδα όπως είναι αυτή τη στιγμή. Με τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα αυτές είναι οι τρεις κινήσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα.

Από ‘κει και πέρα το τρίτο σκέλος ενόψει της νέας σεζόν έχει να κάνει με τους δανεικούς. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τόσο αυτοί που βρίσκονται στον Ολυμπιακό (Σα, Χασάν, Μιράντα, Ντίας, Λοντίγκιν), όσο και αυτοί που ανήκουν στον σύλλογο, αλλά έχουν παραχωρηθεί σε άλλες ομάδες για να πάρουν παιχνίδια. Επίσης σε αυτή την κατηγορία προσθέστε και το απαραίτητο ξεσκαρτάρισμα που πρέπει να κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς. Κάπως έτσι έχει διαμορφωθεί ο σκελετός της προεργασίας που κάνει ο 48χρονος προπονητής ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.