ΕΠΟ: Τροφεία θα πληρώσουν Αστέρας Τρίπολης και Παναιτωλικός

Το Διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ δικαίωσε δύο ακόμα ερασιτεχνικές ομάδες.

ΕΠΟ: Τροφεία θα πληρώσουν Αστέρας Τρίπολης και Παναιτωλικός

Μεγάλο ζήτημα έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα με τις ερασιτεχνικές ομάδες που διεκδικούν τροφεία για παίκτες τους που κατέληξαν σε μεγάλους συλλόγους.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δικαίωσε, για ακόμα μία φορά, ομάδες που διεκδίκησαν ποσά από ΠΑΕ της Super League.

Ως εκ τούτου, ο Αστέρας Τρίπολης θα κληθεί να καταβάλλει το ποσό των 26.700 ευρώ στην Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών, ενώ ο Παναιτωλικός θα πληρώσει 20.000 ευρώ στον ΑΣΑΠ Μπέμπηδες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Το Διαιτητικό Δικαστήριο, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

1. Απορρίπτει (κατά πλειοψηφία) την από 18/01/2019 προσφυγή του ερασιτεχνικού σωματείου με την επωνυμία Αθλητικός Σύλλογος Εκπαιδευτηρίων Κωστέα - Γείτονα κατά της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης.

2. Απορρίπτει (κατά πλειοψηφία) την από 14.01.2019 προσφυγή του ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου με την επωνυμία Αθλητικός Όμιλος Νέας Ιωνίας κατά της Π.Α.Ε. Απόλλων Λάρισας.

3. Δέχεται κατά πλειοψηφία την από 5-2-2019 προσφυγή του ερασιτεχνικού σωματείου με την επωνυμία Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών. Υποχρεώνει την καθ’ ης ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΠΑΕ Α.Γ.Σ. Αστέρας Τρίπολης να καταβάλει στο προσφεύγον – αιτούν αθλητικό σωματείο μέσω κατάθεσης στην ΕΠΟ, το ποσόν των είκοσι έξη χιλιάδων επτακοσίων είκοσι οκτώ Ευρώ και δέκα έξη λεπτών (26.728,16) Ευρώ, έντοκα από την επομένη της επίδοσης της προσφυγής και με το νόμιμο τόκο επιδικίας μέχρι την εξόφληση.

4. Δέχεται, κατά πλειοψηφία, εν μέρει την προσφυγή του αθλητικού ερασιτεχνικού σωματείου με την επωνυμία Α.Σ.Α.Π. Μπέμπηδες. Υποχρεώνει την καθής ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΠΑΕ Παναιτωλικός Γ.Φ.Σ. να καταβάλει στο προσφεύγον-αιτούν αθλητικό σωματείο, μέσω κατάθεσης στην ΕΠΟ, το ποσό των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, έντοκα, από την επομένη της επίδοση της προσφυγής στην καθής και με το νόμιμο τόκο επιδικίας μέχρι την εξόφληση. Απορρίπτει κατά πλειοψηφία, κατ’ ουσία, την πρόσθετη παρέμβαση της Superleague Ελλάδος.

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ